Plenul Camerei Deputaţilor a votat, marţi, cu 251 de voturi pentru, 25 împotrivă şi 2 voturi nule, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de ridicare a imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii. Acesta este acuzat de DNA de abuz în serviciu la presupusa trucare a unui concurs.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Alfred Simonis (PSD): Aplauzele şi susţinerea pe care Adrian Chesnoiu o are din partea grupului şi a partidului sunt, categoric, pentru excelentul mandat de ministru pe care l-a avut la ministerul Agriculturii
CITEȘTE ȘI Moşteanu (USR): Numai PSD putea să aplaude un ministru care este cercetat de DNA, acum câţiva ani îl aplaudaţi pe Dragnea / USR a vota încuviinţarea cercetării de către DNA a lui Adrian Chesnoiu, procurorii să se sesizeze şi în cazul Ciucă
CITEȘTE ȘI Adrian Chesnoiu, în plenul Camerei: Nu o să mă ascund niciodată în spatele unei funcţii de demnitate publică. Voi vota la vedere pentru încuviinţarea urmăririi penale. Sunt nevinovat

UPDATE:  Potrivit anunţului oficial, citit de la tribuna plenului, din totalul de 330 de deputaţi au fost prezenţi 278. Au votat în favoarea ridicării imunităţii 251 de deputaţi şi 25 de voturi au fost contra, precum şi 2 voturi anulate.

Potrivit Articolului 76, alineatul 2 din Constituţie, hotărârea se adoptă cu votul majorătăţii deputaţilor prezenţi. Astfel, se constată că a fost adoptată hotărârea privind urmărirea penală a unui deputat, se precizează în anunţul oficial. 

Votul din plen a fost secret, cu bile. 

ŞTIREA INIŢIALĂ: Adrian Chesnoiu a declarat, în şedinţa de plen, că este nevinovat şi va dovedi acest lucru la finalul suspiciunilor care planează la adresa mea. ”Voi vota la vedere pentru încuviinţarea derulării şi verificării aspectelor de suspiciune ridicate la adresa mea. Vreau să faceţi şi voi la fel. Nu sunt adeptul unei justiţii televizate. Nu am comis nicio infracţiune de corupţie şi nici o altă faptă de natură penală”, a spus el. 

Şeful DNA, Crin Bologa, a cerut joi Camerei Deputaţilor să ridice imunitatea unui deputat, acum ministru, acuzat de abuz în serviciu la presupusa trucare a unui concurs.

Conform DNA, „în perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susţinute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, şef serviciu, director executiv adjunct şi director executiv ai unor direcţii judeţene”.

Adrian Chesnoiu a anunţat imediat că demisionează din funcţia de ministru al Agriculturii şi se autosuspendă din PSD. „Nu am săvârşit nicio faptă de natură penală sau de corupţie şi mi-am desfăşurat mereu cu integritate şi cu dedicare activitatea mea executivă”, a mai spus el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.