Ministru Afacerilor Interne, Lucian Bode, anunţă că aproape 90% dintre posturile din cadrul Poliţiei Animalelor au fost ocupate, unele în urma organizării unor concursuri, altele prin transferuri din alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne. Bode afirmă că îşi doreşte ca această structură să devină funcţională ”cât mai curând cu putinţă”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Sunt undeva la aproximativ 500 de locuri, pentru jumătate dintre acestea au fost organizate concursuri şi, din datele pe care le reţin, au fost ocupate, din 260-270 în jur de 220 de posturi în urma acestor concursuri, iar celelalte două sute şi ceva de poziţii au fost ocupate prin transfer de la celelalte structuri ale MAI”, a declarat ministerul Afacerilor Interne, vineri după-amiază, într-o conferinţă de presă la Sălaj, întrebat fiind despre stadiul în care se află Poliţia Animalelor.
 
Astfel, potrivit datelor prezentate de ministru, au fost organizate în cadrul Poliţiei Animalelor au fost scoase la concurs 264 de funcţii, fiind ocupate 220 de posturi, astfel: 59 de funcţii de către medici veterinari, 32 de către ofiţeri de poliţie şi 129 de funcţii ocupate de către agenţi de poliţie. Pentru celelalte 44 de funcţii vacante vor fi organizate de asemenea concursuri, a precizat Bode, menţionând că aceste concursuri vor fi organizate în cursul lunii martie.
 
Conform ministrului, la nivel central a fost înfiinţată Direcţia pentru protecţia animalelor care funcţionează la nivel central are 16 funcţii, în timp ce serviciul de profil organizat la nivelul Poliţiei Municipiului Bucureşti are 21 de funcţii.
 
Ministrul a explicat că există 10 cadre care se vor ocupa de Poliţia Animalelor la nivelul fiecărui inspectorat judeţean şi că şi-a propus ca Poliţia Animalelor să îşi desfăşoare activitatea ”cât mai repede cu putinţă”. 
 
”Noi vrem ca această structură să fie funcţională cât mai repede cu putinţă, de aceea aproape 90% din poziţiile pentru care noi am organizat concurs au fost ocupate şi ea va fi funcţională la nivelul fiecărui inspectorat judeţean şi la nivel naţional”, a adăugat Lucian Bode.
 
 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.