Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat miercuri, după şedinţa BPN, că o delegaţie a social-democraţilor va merge la consultările de la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis, pe tema legilor justiţiei. Biroul Permanent Naţional al PSD a discutat miercuri dimineaţă pe tema participării reprezentanţilor partidului la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis privind legile justiţiei. Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, înaintea şedinţei Biroului Politic Naţional, că relaţia cu preşedintele Klaus Iohannis este ”foarte rece” şi mulţi social democraţi consideră că nu se poate purta cu dialog cu şeful statului. Ştefănescu a precizat că PSD ar fi vrut să meargă la consultări împreună cu ALDE. ”Noi facem analize pe piaţă pentru candidat comun la alegeri, ASD-ALDE, dar mergem puţin separat – dacă o să mergem – la Cotroceni”, a spus Codrin Ştefănescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Dragnea: Am decis să mergem la Cotroceni

Dragnea a precizat că o delegaţie PSD va merge la consultările cu preşedintele Iohannis, iar conţinutul discuţiilor va fi făcut public, alături de punctul de vedere privind un pact pe justiţie între partidele parlamentare.

Ela precizat că la Cotroceni va fi însoţit de Robert Cazanciuc, Eugen Nicolicea, Florin Iordache şi Şerban Nicolae.

Codrin Ştefănescu, despre consultări: Relaţia cu Klaus Iohannis e foarte rece; nu avem nicio şansă de a purta un dialog cu această persoană
CITEȘTE ȘI Codrin Ştefănescu, despre consultări: Relaţia cu Klaus Iohannis e foarte rece; nu avem nicio şansă de a purta un dialog cu această persoană

Social-democraţii ar urma să decidă dacă participă la întâlnire şi, în cazul în care vor merge, care vor fi componenţa şi mandatul delegaţiei.

Întâlnirea a fost precedată de o discuţie a preşedintelui PSD Liviu Dragnea cu premierul Viorica Dăncilă.

De asemenea, înainte şedinţei, Codrin Ştefănescu a declarat că relaţia cu preşedintele Klaus Iohannis este rece şi că sunt colegi care nu cred în posibilitatea unui dialog cu acesta, dar că decizia legată de participarea la consultări revine conducerii partidului.

PSD este primul partid invitat la discuţiile cu şeful statului pe tema legilor justiţiei, discuţii care ar urma să înceapă la ora 15:00.

Social-democraţii au fost invitaţi separat de partenerii lor de guvernare, ALDE.

Întâlnirile au loc în contextul în care Comisia de la Veneţia a formulat critici cu privire la legile justiţiei şi la modificările codurilor penale, iar în replică preşedintele Iohannis a apreciat că se impune demisia ministrului Justiţiei Tudorel Toader, care este însă puternic susţinut de ALDE, liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu exprimându-se clar în acest sens şi dezminţind categoric informaţiile referitoare la retragerea sprijinului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.