Liderul USR, Dan Barna, afirmă, miecuri, că ideea că USR ar fi votat pentru ca Florin Iordache să ajungă preşedinte la Consiliul Legislativ este ”absurdă” şi acuză PNL că a avut parlamentari care au votat în favoarea acestuia. Barna consideră că ”numirea lui Florin Iordache este o ruşine şi o palmă pentru statul român”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Numirea lui Florin Iordache este o ruşine şi o palmă pentru statul român, este un lucru care arată cât de jos este actuala majoritate parlamentară. Acele voturi nu au venit niciodată de la USR. Arată un troc politic. (...) Domnul Iordache a câştigat cu o majoritate foarte largă. Voturile USR nu sunt acolo şi nici nu aveau de ce să fie. Orice afirmaţie sau sugestie că ar fi fost vorba despre un blat o resping categoric şi este absurd”, a declarat, miercuri, Dan Barna.

Acesta afirmă că USR este un partid transparent şi un eventual ”blat” ar fi fost imposibil.

”Cum aş putea eu să le spun colegilor mei să voteze cu Iordache? USR este un partid transparent. Vă imaginaţi că, dacă aş fi spus unui coleg din USR - «Bă, votăm cu Iordache» nu ar fi apărut pe 700 de burtiere? Serios acum. Eu înţeleg disperarea PNL să sugereze că ei sunt – vezi Doamne – singurii care luptă pentru România”, a mai afirmat Barna.

Liderul USR acuză PNL că parte dintre parlamentarii PNL au votat în favoarea lui Florin Iordache.

”Ideea că noi am fi votat cu Iordache este absurdă. O parte dintre cei din PNL au votat cu Iordache, pentru că altfel nu aveau cum să iasă cifrele. Hai să nu ne mai ascundem după deget, să ne mai prostip din glumiţe de-astea sufestive. Ştim foarte clar despre ce vorbim, e nevoie de alţi oameni în parlament, despre asta sunt aceste alegeri”, a mai afirmat Dan Barna.

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, referindu-se la desemnarea lui Florin Iordache la şefia Consilului Legislativ, că aceasta arată o dată în plus că majoritatea PSD din acest Parlament trebuie să plece acasă.

El a susţinut că singurii parlamentari care au votat cu candidatul susţinut de PNL Augustin Zegrean au fost cei de la PNL.

Orban a anunţat că după alegeri vor fi reformate toate instituţiile statului şi vor fi alungaţi ”toţi politrucii PSD plantaţi împotriva bunului simţ”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.