Marţi au început consultările de la Palatul Cotroceni pentru desemnarea premierului, după demisia lui Nicolae Ciucă. Liderul PNL Nicolae Ciucă, preşedintele PSD Marcel Ciolacu şi liderul grupului minorităţilor, Varujan Pambuccian, sunt primii care au intrat la discuţiile cu şeful statului. Preşedintele a declarat că este extrem de important să observăm că ceea ce s-a început şi s-a discutat ca o soluţie pentru stabilitatea României continuă în parametrii planificaţi şi de aceea sunt acum, aici, ca să continue. Următoarea care a intrat la consultările cu preşedintele Iohannis a fost delegaţia UDMR. După UDMR a intrat delegaţia USR la consultări. Ultimii la consultări au fost cei de la AUR. Liderul partidului George Simion a anunţat înainte de a participa la consultări că a adus un cadou simbolic pentru preşedintele Klaus Iohannis şi anume un bilet spre Tenerife. Liderul AUR a adăugat că a adus şi programul de guvernare al formaţiunii şi că partidul va avea o propunere pentru funcţia de prim-ministru, la consultările de la Cotroceni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

UPDATE - „Un cadou pentru domnul Klaus Iohannis. Avem aici un bilet pentru domnul Klaus Iohannis, cadou de ziua lui. La asemenea consultări, i-am adus şi noi un cadou simbolic. E numai într-un singur sens spre Tenerife, la bussiness class, cum îi place domnului Klaus Werner Iohannis. Acesta e biletul şi îi ducem şi programul nostru de guvernare, domnului Klaus Werner Iohannis. Vom veni cu o propunere de premier. O să v-o spunem la final propunerea noastră de premier. Nu sunt eu propunerea”, a afirmat George Simion.

Întrebat de unde i-a venit ideea cu biletul acela de avion, Simion a răspuns: „Păi nu poţi să vii la ziua omului cu mâna goală. Dacă PSD i-a dat un premier din partea PSD am vrut şi noi să îi dăm ceva ce îi place lui Klaus Iohannis. Sper că e comparabil cu cadoul primit de la PSD”.

„Sunt consultări formale, dar noi am zis să îl tratăm cu respectul cuvenit, din condescenţă instituţională”, a completat Simion.

Foto: Alianţa pentru Unirea Românilor - AUR Facebook
Foto: Alianţa pentru Unirea Românilor - AUR Facebook
Foto: AUR
Foto: AUR

UPDATE - Delegaţia UDMR este formată din liderul Kelemen Hunor, Cseke Attila şi Tanczos Barna. Şeful statului i-a salutat pe cei din delegaţia UDMR, însă nu le-a strâns mână fiecăruia în parte, cum a făcut cu liderii PNL, PSD şi liderul grupului minorităţilor.

Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Suntem în situaţia pe care am planificat-o de acum un an şi jumătate, de rotaţie la nivelul premierului şi cred că este extrem de important să observăm că ceea ce s-a început şi s-a discutat ca o soluţie pentru stabilitatea României continuă în parametrii planificaţi şi de aceea suntem acum, aici, ca să continuăm”, a spus şeful statului la începutul consultării cu liderii coaliţiei de guvernare, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, la care participă şi liderul grupului minorităţilor, Varujan Pambuccian. 

Potrivit programului oficial al consultărilor, Klaus Iohannis se va întâlni, la ora 12.00, cu reprezentanţii PSD, PNL şi ai minorităţilor naţionale.

De la ora 12.30, au fost invitaţi liderii UDMR, separat de partidele cu care au format până acum coaliţia de guvernare. Marcel Ciolacu declara, în cursul zilei de luni, că, dacă el va fi cel desemnat să formeze viitorul Guvern, va avea o întâlnire cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, împreună cu liderul PNL, Nicolae Ciucă. 

La ora 13.00, preşedintele a invitat reprezentanţii USR, iar de la 13.30 pe cei ai AUR.

La finalul zilei, şeful statului este aşteptat să anunţe viitorul premier, în persoana liderului PSD, Marcel Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.