Conducerea Parlamentului discută, în Birourile reunite, scrisoarea din partea Ambasadei Ucrainei în România prin care este confirmată disponibilitatea părţii ucrainene de a desfăşura evenimentul în data de 4 aprilie 2022, orele 19:00, respectiv discursul video al preşedintelui Volodimir Zelenski în faţa plenului reunit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

UPDATE: Premierul Nicolae Ciucă va participa la şedinţa plenului Parlamentului şi va lua şi el cuvântul. 

UPDATE: Programul agreat al şedinţei este următorul:  

19.00 - 19.03 - discursul preşedintelui Senatului, Florin Cîţu, în deschiderea şedinţei 

19.03 - 19.06 - discursul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu 

19.06 - 19.16 - discursul preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski 

Mesajul preşedintelui ucrainean va avea loc prin videoconferinţă şi va fi asigurată traducere simultană.  

UPDATE: ”Voi vorbi eu primul, apoi Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor. Domnul premier este invitat. Încă nu avem o confirmare dacă vine. Are şi domnia sa o intervenţie scurtă şi apoi s-ar putea, în funcţie de timp, să fie schimbată ordinea intervenţiilor. Fiecare are 3 minute, şi apoi domnul Zelenski are 15-20 minute (...) Depinde dacă domnul premier vine sau nu la şedinţă”, a declarat, luni, preşedintele Senatului, Florin Cîţu.  

Acesta a fost întrebat dacă l-a invitat şi pe şeful statului.  

”Am discutat cu preşedintele Klaus Iohannis”, a declarat Cîţu, fără a preciza dacă preşedintele va participa sau nu la şedinţa de plen.  

ŞTIRE INIŢIALĂ: Pe ordinea de zi a şedinţei BPR de luni se află un memorandum intern privind Discursul Preşedintelui Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, în Parlamentul României şi scrisoare din partea Ambasadei Ucrainei în România prin care este confirmată disponibilitatea Părţii Ucrainene de a desfăşura evenimentul în data de 4 aprilie 2022, orele 19:00. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, afirma că la 12.30 va avea loc o şedinţă a Birourilor reunite ale Parlamentului, unde aşteaptă fie o solicitare pentru acest discurs din partea Ambasadei Ucrainei sau o informare din partea Ministerului Afacerilor Externe.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a afirmat, luni, că, la ora 19.00, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se va adresa Parlamentului României, o solicitare în acest sens urmând a fi discutată în cursul zilei în BPR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.