Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, afirmă, vineri, că pachetul legilor Educaţiei reprezintă prioritate legislativă în actuala sesiune parlamentară. Gorghiu şi-a exprimat satisfacţia faţă se introducerea unor noi prevederi în pachetul legislativ, cum ar fi aceea că un profesor care este cercetat penal sau inculpat pentru acte de hărţuire sexuală nu va mai avea voie să rămână la catedră pe perioada cercetărilor şi până la o decizie definitivă în ceea ce-l priveşte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Întrebată dacă poate avansa o dată certă în ceea ce priveşte adoptarea legilor Educaţiei, Alina Gorghiu a evitat să avanseze un răspuns concret, precizând că ”în mod normal, în maxim două luni de zile” aceste legi ar urma să fie votate.

”În ciuda discuţiilor uneori în contradictoriu din coaliţie, s-a ajuns la o direcţie unanimă. E consens, legile sunt aprobate în forma aceasta, probabil săptămâna viitoare, de către Guvern, vor veni în Parlament. Cel mai probabil, vom face  comisie comună Cameră (a Deputaţilor – n.r.)-Senat, pe modelul care a funcţionat la legile justiţiei. Senatul este cameră decizională pe aceste legi ale educaţiei şi vă asjgur că vom lucra în procedură accelerată, astfel încât acest pachet de legi să fie adoptat rapid, dacă mă întrebaţi pe mine, în nouă luni de zile, în mod normal, maxim două luni de zile, aceste legi vor ieşi cu vot pentru din Parlament”, a subliniat Alina Gorghiu.

ŞTRIE INIŢIALĂ: ”Una din priorităţile esenţiale ale PNL este legată de pachetul de legi pe educaţie. În opinia mea, în următoarele două săptămâni vom putea începe dezbaterile în Parlamentul României şi cred că eu că în această sesiune parlamentară vom avea cea mai importantă reformă în educaţie pe care România o va adopta”, a declarat Alina Gorghiu, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Maramureş.

Aceasta consideră că există aspecte care trebuie ”neapărat prinse” în legile care vizează educaţia, ea precizând că sunt subiecte pe care le-a discutat cu tinerii liberali care au venit cu idei.

”Mă bucur că s-a majorat numărul de consilieri şcolari, pentru că până acum era un număr de consilieri şcolari insuficient”, a declarat liderul liberal.

Ea şi-a exprimat satisfacţia faţă de schimbarea prevăzută în proiectul legislativ care prevede că atunci când un cadru didactic este cercetat pentru hărţuire sexuală, nu mai are voie să predea.

”Mai avem o dispoziţie, anume aceea că atunci când un profesor hărţuieşte elevi şi săvârşeşte infracţiuni de natură sexuală, să nu mai stea la catedră. (...) Mă bucur că Ligia Deca a reuşit să convingă coaliţia şi să avem această iniţiativă preluată în legea educaţiei în sensul în care profesorul care a hărţuit e suspendat de la catedră pe perioada în care se judecă dosarul. Dacă va fi nevinovat, toate drepturile i se dau retroactiv”, a adăugat Gorghiu.

Aceasta a explicat că în prezent dacă un profesor hărţuieşte sexual o elevă, el rămâne la catedră chiar dacă este urmărit penal sau inculpat.

Legile Educaţiei sunt în dezbatere publică până în 7 martie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.