Preşedintele Klaus Iohannis a criticat sâmbătă, la reuninea liberală de la Iaşi, faptul că premierul Viorica Dăncilă afirmă că s-a impus amânarea examenului de rezidenţiat întrucât nu a fost numit încă un ministru al Educaţiei, spunând că organizarea examenului trebuie sa înceapă din martie, nu în octombrie, în condiţiile în care este programat în noiembrie. El a spus că nu mai este necesar un ministru PSD al Educaţiei, pentru că de săptămîna viitoare va fi un alt Guvern. De asemenea, în contextul discuţiilor despre Autostrada Moldovei, Iohannis s-a referit la accidentul din Ialomiţa.soldat cu moartea a zece persoane, el afirmând că lipsa de infrastructură ucide la fel cum şi corupţia ucide şi că ”această nepăsare criminală a PSD-iştilor costă vieţi, costă vieţi de român”. Preşedintele a fost aşteptat sâmbătă, la Iaşi, de reprezentanţii asociaţiilor civice care cer construirea autostrăzii Moldovei, cu un banner pe care scrie ”Domnule preşedinte, nu uitaţi de Autostrada Unirii!”. Preşedintele s-a oprit şi a discutat cu ei, dându-le asigurări că noul Guvern va primi mesaje clare în acest sens. Klaus Iohannis a primit un cadou inedit din partea unui sucevean, un ciomag sculptat, pe care bărbatul i-a sugerat să îl folosească, dacă nu merge cu vorba bună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Iohannis: După ce trece moţiunea, va fi un guvern cu un mandat scurt, de tranziţie, care va organiza prezidenţialele şi va promova bugetul pe anul viitor
CITEȘTE ȘI Iohannis, despre rezidenţiat: Când trebuia ca examenul să fie în noiembrie, te apuci în octombrie? Păi nu ti-ar fi ruşine, PSD!/ Nici nu mai e nevoie de ministru PSD la Educaţie, de săptămâna viitoare vom avea alt Guvern
CITEȘTE ȘI Iohannis, după accidentul din Ialomiţa: Să înţelegem că lipsa de infrastructură ucide la fel cum şi corupţia ucide. Această nepăsare criminală a PSD-iştilor costă vieţi, costă vieţi de român

UPDATE - La sosirea la evenimentul PNL, preşedintele Iohannis s-a oprit să discute cu reprezentanţii asociaţiilor civice, care i-au cerut ca noul guvern sa înceapă autostrada Iaşi - Târgu Mureş.
”Noul guvern va primi niste mesaje clare in acest sens”, i-a asigurat preşedintele.
 
Klaus Iohannis s-a fotografiat cu liberalii şi a primit cadou coşuri cu mere şi tablouri.
 
Un sucevean i-a dat un cadou inedit, un ciomag, spunându-i: Dacă nu se poate cu vorba bună, atunci am ceva să vă ajute”.
 
 
Preşedintele a venit împreună cu soţia sa, Carmen.

- UPDATE - Asociaţiile civice care luptă pentru Autostrada Moldovei îl aşteaptă pe preşedinte la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL din regiunea Nord-Est, care urmează să aibă loc la un centru de evenimente din Iaşi.

Ei au desfăşurat un banner pe care scrie ”Domnule preşedinte, nu uitaţi de Autostrada Unirii!”.
Unul dintre liderii prezenţi, Ionel Apostol, a precizat că nu este un mesaj împotriva preşedintelui.
 
”PNL va ajunge la putere în scurtă vreme. Vrem să le atragem atenţia”, a explicat el.

- Adunarea Regională a organizaţiilor PNL din regiunea Nord-Est va avea loc la Centrul de Evenimente Agora din Iaşi, începând de la ora 11.00.

La reuniune sunt aşteptaţi să participe circa 1.600 de membri şi simpatizanţi ai PNL, parlamentari, aleşi locali din regiune.

La eveniment va fi prezent şi şeful statului, care va ţine un discurs. Klaus Iohannis se află la Iaşi încă de vineri, el vizitând, împreună cu soţia sa, Palatul Culturii din municipiul

Printre cei care vor mai lua cuvântul se numără preşedintele PNL, Ludovic Orban, prim-vicepreşedinţii PNL Raluca Turcan, Rareş Bogdan şi Iulian Dumitrescu, preşedintele Ligii Aleşilor Locali PNL şi preşedinte PNL Suceava, Gheorghe Flutur, vicepreşedintele PNL Ioan Bălan şi preşedintele PNL Iaşi, Costel Alexe.

Adunări Regionale ale organizaţiilor PNL au mai avut loc la Constanţa, Craiova, Cluj-Napoca, o alta fiind programată, în 13 octombrie, la Timişoara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.