Şedinţa de Guvern, care trebuia să înceapă la ora 12.00, a fost amânată vineri cu o oră pentru ca bugetul pe 2024 să primească avizele necesare pentru a fi adoptat. Consiliul Economic şi Social a decis să avizeze negativ proiectul de buget pe 2024, astfel că şedinţa s-a amânat fără un termen clar de începere. CES a decis să dea un aviz negativ şi pe Ordonanţa ”Trenuleţ”, cu unanimitate de 34de voturi împotrivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE2 - Ordonanţa Trenuleţ a primit viz nefavorabil în unanimitate, cu 34 voturi împotrivă, în şedinţa CES. Legea Bugetului pe 2024 a primit aviz negativ, cu 28 de voturi împotriva şi 4 voturi favorabile. 

UPDATE - Consiliul Economic şi Social a dat joi un aviz negativ pe proiectul bugetului de stat pe 2024. Avizul CES este unul consultativ. Şedinţa de Guvern în care trebuia să se aprobe proiectul nu a început, deşi fusese amânată pentru ora 13.00. 

ŞTIREA INIŢIALĂ - Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, la ora 11.00 şi o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor din Educaţie. 

Pentru a fi adoptat, bugetul pe 2024 trebuie avizat în Consiliul Economic şi Social (CES), în lipsa acestui aviz, şedinţa Executivului fiind amânată cu o oră. CES s-a reunit în şedinţă la ora 11.00 pentru a da acest aviz. 

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, transmitea miercuri seară că s-au lucrat nopţi şi zile la pentru realizarea bugetului pentru 2024, care este ”cu adevărat modern, structurat pe priorităţile şi nevoile actuale”.

”Bugetul pentru 2024, în transparenţă. Chiar dacă unii s-au amuzat când am spus că la Ministerul Finanţelor s-au pierdut nopţi şi zile pentru realizarea lui, astăzi am reuşit să îl publicăm în transparenţă. A fost o muncă titanică din partea echipei, pe care vreau să o felicit. Pot să afirm că acest buget este cu adevărat unul modern, structurat pe priorităţile şi nevoile actuale”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, ministrul Finanţelor.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.