Deputatul USR de Buzău Emanuel Ungureanu militează pentru predarea educaţiei sexuale în şcoli, precizând că o astfel de abordare poate proteja copiii de prădători sexuali, de persoane care vor să le facă rău, de atingeri nepotrivite. "Lumea se fereşte de cuvântul sex. Sunt false pudori, e multă ipocrizie în clasa politică pe aceste teme, care trebuie abordate în mod echilibrat, natural, fără nici un fel de pasiuni, decât cu pasiunea pentru protecţia copiilor noştri", susţine Ungureanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul USR PLUS susţine, într-o postare pe Facebook, importanţa educaţiei sexuale.

"De ce ce ne este ruşine de ceva ce Dumnezeu a lăsat să fie frumos? De ce este importantă educaţia sexuală? Lumea se fereşte de cuvântul sex. Sunt false pudori, e multă ipocrizie în clasa politică pe aceste teme, care trebuie abordate în mod echilibrat, natural, fără nici un fel de pasiuni, decât cu pasiunea pentru protecţia copiilor noştri. Am o fetiţă de 12 ani, în clasa a cincea, ştiu exact care este nivelul de cunoaştere şi nivelul de înţelegere", afirmă el.

Parlamentarul adaugă că un cadru didactic poate fi în măsură şi omul potrivit pentru a oferi unui copil informaţiile privind educaţia sexuală.

"Începând cu această vârstă, copiii îşi pun întrebări şi şcoala trebuie să fie un mediu în care în mod empatic, cu multă căldură, cu multă înţelepciune, un cadru didactic să îi ofere unei fete şi unui băiat informaţiile necesare pentru a se proteja de prădători sexuali, de persoane care vor să îi facă rău, de atingeri nepotrivite. Educaţia sexuală este ceva despre igiena minţii şi a trupului", consideră Ungureanu.

De asemenea, el cataloghează ca fiind "ciudată" reacţia Bisericii Ortodoxe Române pe această temă.

"Cred că reacţia BOR este ciudată, în contextul în care nu am văzut Biserica Ortodoxă să fie foarte vehementă cu cazurile de pedofilie şi cu abuzurile sexuale comise de unii preoţi. Nu am văzut comunicate ferme în ceea ce priveşte comportamentul deviant din anumite mănăstiri. E destul de ciudat că Biserica se opune, fără să stea la masă şi să înţeleagă o lege, să înţeleagă sensul ei, necesitatea ei pentru o societate în care avem mame copii. Este şi despre depăşirea sentimentului de ruşine. Haideţi să vorbim despre sexualitate ca fiind darul lui Dumnezeu pentru om, nu ceva ruşinos, de care ar trebui să te fereşti! Educaţia sexuală este şi despre relaţiile sănătoase în cuplu şi respingerea violenţei sexuale în cuplu", subliniază Emanuel Ungureanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.