Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu susţine că dorinţa PNL "de a reface în culise" alianţa cu PSD este "cât se poate de clară" şi că "visul USL nu a murit". El afirmă că "atmosfera care s-a creat în jurul ministerelor USR PLUS a fost cea de ostilitate".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emanuel Ungureanu a declarat, la RFI, că observă o ostilitate din partea PNL faţă de USR PLUS.

"Da, o să vă spun foarte sincer, da. Această ostilitate a existat dintotdeauna şi este cât se poate de suspectă modalitatea de acţiune, de data asta a PSD-ului, care pare înţeles cu PNL-ul. Toate moţiunile simple de până acum au fost depuse împotriva unor miniştri USR PLUS, este un lucru cât se poate de suspect şi este cât se poate de clară dorinţa PNL-ului de a reface în culise alianţa cu PSD, este ceea ce am mai spus în foarte multe situaţii, visul USL nu a murit", a afirmat Ungureanu.

Referitor la faptul că moţiunile simple împotriva miniştrilor USR PLUS au fost respinse până la urmă la vot, deputatul a spus: "Atmosfera care s-a creat în jurul ministerelor USR PLUS a fost cea de ostilitate. Ieri (luni - n.r.), un senator PNL a votat în Comitetul Politic PNL ca, la moţiunea simplă împotriva colegului meu Năsui, PNL să voteze pentru această moţiune. Deci există asemenea tensiuni şi ele au la bază nişte frânări ale reformelor, inclusiv în zona economiei, despre care am mai vorbit. Domnului Năsui i se reproşează şi acel denunţ pe care l-a făcut la DNA pe Măsura 3. Sunt nişte firme ataşate de PNL, care pierd bani prin desfiinţarea acestei Măsuri, firme de consultanţă dubioase, despre care o să mai vorbesc la timpul potrivit. Deci da, există visul USL încă în viaţă. Sunt anumite tensiuni, fiind în mod clar între USR PLUS şi PNL ceea ce am numit eu o căsătorie în interes naţional, nu neapărat o căsătorie din dragoste, mă refer la politică, bineînţeles".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.