Uniunea Naţională pentru Democraţie, Omenie, Respect (UNDOR), din care fac parte şi foşti membri ai USR, vorbesc despre protestele din 10 august şi spun că pentru PSD nu a contat că la acel protest oamenii veniseră să se exprime liber şi paznic, aceştia fiind gazaţi fără discernământ, nici faptul că femei şi copii se numărau printre participanţi. Sursa citată mai spune că PSD este „un partid care acţionează împotriva intereselor naţionale, împotriva securităţii naţionale a României şi a cetăţenilor români, dar exclusiv în beneficiul unor găşti de prădători”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În istoria unui popor sunt câteva momente esenţiale, care schimbă radical cursul evenimentelor. Un astfel de moment a fost drama Colectiv, în toamna lui 2015, care a dat jos guvernul PSD al lui Victor Ponta şi a declanşat numirea unor miniştri tehnocraţi. Din nefericire, instalarea unui guvern tehnocrat a facilitat revenirea în forţă la putere a PSD. În contextul unor abuzuri în serie, asupra sistemului judiciar, cu ordonanţe de guvern date peste noapte în beneficiul unor urmăriţi penal, au început protestele paşnice, dar zilnice, în faţa clădirii guvernului, de la sfârşitul gerosului ianuarie 2017”, arată UNDOR luni într-un comunicat de presă.

Sursa menţionată vorbeşte şi despre protestele din 10 august 2018.

„Protestele au durat 18 luni, până în data de 10 august 2018, când românii din ţară împreună cu românii din diaspora s-au adunat în Piaţa Victoriei. Din nou guvernul PSD a acţionat în mod patologic, cu lipsa empatiei, solidarităţii şi a înţelegerii mesajului transmis de protestatari: a trimis jandarmii şi poliţia cu misiunea de a spulbera protestatarii. Nu a contat faptul că timp de 18 luni protestele au fost paşnice, nu a contat dreptul fundamental de a protesta şi de a te exprima liber, protestatarii au fost gazaţi fără discernământ, inclusiv femei şi copii care veniseră, ca de obicei, cu părinţii lor, au fost bătuţi şi agresaţi fără motiv. În mod firesc s-a deschis o investigaţie penală, ulterior închisă din lipsă de probe”, mai transmite UNDOR.

Ei spun că PSD a dovedit, în ultimele trei decenii că este un partid al tenebrelor.

„Este adevărat că statul are monopolul asupra violenţei, însă un stat responsabil foloseşte cu discernământ acest monopol. PSD nu are discernământ, nu a avut niciodată. Unica agendă a acestui partid a fost fraudarea banului public, scoaterea României de pe traiectoria europeană şi eliminarea oricărei disidenţe, chiar şi paşnice. PSD a dovedit în ultimii 30 de ani că este un partid al tenebrelor, al colaborării cu crima organizată şi cu cartelele interlopilor, cu care poliţiştii se coordonează împotriva victimelor, un partid care ajuns la guvernare scoate criminalii în serie din puşcărie pentru a face alte victime, prin legi date peste noapte, pe genunchi, fără o minimală viziune de politică penală, un partid care ordonă senin reprimarea manifestanţilor unui protest paşnic, urmaş demn al modelului ceauşist”, a precizat sursa menţionată. 

Reprezentanţii UNDOR precizează că PSD e un partid de trădători „care se aruncă asupra victimelor cu tot arsenalul pe care puterea statului o poate oferi - gaze lacrimogene, armanent, bastoane, tunuri cu apă, etc.

„PSD este fără îndoială un partid care acţionează împotriva intereselor naţionale, împotriva securităţii naţionale a României şi împotriva cetăţenilor români, dar exclusiv în beneficiul unor găşti de prădători. PSD este un partid de prădători, care se aruncă asupra victimelor cu tot arsenalul pe care puterea statului o poate oferi: armament, gaze lacrimogene, gaze interzise, bastoane, tunuri cu apă, intimidare şi violenţă organizată. PSD trebuie să răspundă în faţa istoriei şi în faţa noastră, pentru că a existat un 10 august 2018. Nu uităm! Nu iertăm! Cerem justiţie pentru agresiunile guvernului PSD împotriva unor protestatari paşnici. Cerem pedepsirea celor care se fac vinovaţi de abuz în funcţie şi violarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale”, conchide comunicat de presă.

Curtea de Apel Bucureşti a declinat luni, la doi ani de la protestele din 10 august, competenţa de soluţionare a cauzei privind redeschiderea urmăririi penale în Dosarul 10 august către Tribunalul Bucureşti. Soluţia este definitivă în privinţa restului dispoziţiilor.

Secţia I penală din Curtea de Apel Bucureşti trebuia să judece, luni, chiar la doi ani de la protestele din Piaţa Victoriei din 10 august 2018, cererea de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august.

Sunt vizaţi maiorul Cazan Laurenţiu Valentin, comisarul şef de poliţie Chirică Mihai Dan, colonelul Cucoş Gheorghe Sebastian şi colonelul Sindile Ionuţ-Cătălin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.