Activistul civic din Timişoara Cristi Brâncovan l-a aşteptat, vineri, pe premierul Ludovic Orban să ajungă în sediul PNL unde urma să aibă loc o conferinţă de presă şi i-a cerut bani pentru Timişoara Capitală Culturală şi i-a spus că este nevoie de o sală polivalentă la Timişoara, dar şi de un spital regional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cristi Brâncovan i-a cerut prim-ministrului ca la revizuirea proiectului de buget naţional pe 2020 să aloce bani pentru Timişoara Capitală Culturală a Europei, cel mai important proiect cultural al României, pentru care guvernul Orban, prin Ministerul Culturii, a prevăzut doar 1,4 milioane lei, o sumă infimă faţă de finanţarea uriaşă de care este nevoie şi la care Executivul s-a angajat. Un amendament a fost făcut în acest sens joi, pentru ca la suma modestă să fie adăugaţi două milioane de lei, amendamentul fiind făcut de senatorul Alina Gorghiu. De asemenea, deputatul Alfred Simonis a cerut, tot prin amendament, 5 milioane de lei.
 
 
Activistul civic i-a mai spus premierului să urgenteze proiectul Centurii de Sud, întrucât la un an de la semnarea contractului pentru execuţie nu s-a făcut nici măcar o săpătură.
 
Ludovic Orban nu s-a arătat prea încântat să continue dialogul cu Cristi Brâncovan şi s-a retras cât de repede a putut din discuţie.
 
Brâncovan a atras atenţia că e de neconceput ca proiectul TM2021 să fie subfinanţat, cerându-i să aloce banii necesari, iar premierul Orban i-a răspuns: "Puteţi să vă documentaţi să urmăriţi cât am fost ministru cam ce resurse am alocat pentru proiectele Timişului”.
 
Brâncovan a insistat că se pierde timp preţios în lipsa banilor.
 
"E necesar să alocaţi şi acum, pentru că altfel un an de zile se pierde, dacă nu se alocă acum bugetul cu realizarea centurii, banii necesari. Am înţeles, aţi prevăzut bani pentru exproprieri, dar ăştia sunt un nimic. Se poate deja lucra. Toate fazele sunt epuizate, se poate începe deja execuţia. Înţeleg că sunt exproprieri, domnul primar a explicat foarte bine, sunt cinci sau opt locuri unde se realizează exproprieri”, i-a spus Cristi Brâncovan premierului.
 
"Facem şi exproprierile şi lucrările”, l-a asigurat Ludovic Orban pe timişorean.
 
Brâncovan a insistat: "A trecut guvernul PSD. Avem nevoie de sală polivalentă, nu avem absolut nimic despre sala polivalentă”. 
 
La ieşire, Cristi Brâncovan l-a aşteptat pe Ludovic Orban pentru a continua discuţia şi i-a reproşat că în Bucureşti se investesc milioane de euro în stadioane, în vreme ce pentru Timişoara nu s-au găsit în ultimii 30 de ani bani pentru un spital regional.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.