Liderul USR, Dan Barna, a fost interpelat, duminică, de către un ieşean, care i-a spus că este fricos şi că refuză să intre la guvernare din raţiuni strict electorale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înainte de începerea unui eveniment electoral, la Iaşi, al alianţei USR-PLUS, un bărbat care a participat constant în ultimii ani la protestele de stradă organizate în oraş i-a cerut lui Dan Barna ca USR să intre la guvernare alături de PNL.

"Am 30 de ani de proteste în stradă, m-am săturat. Intraţi la guvernare, domnule Barna", i-a spus bărbatul.

Dan Barna a replicat că USR poate intra la guvernare, însă din a doua zi toate legile propuse sunt respinse în Parlament.

"A doua zi după ce intru ce fac? Fac nişte legi şi se resping. Şi un an de zile dumneavoastră o să ziceţi sunteţi la guvernare, de ce nu aţi făcut. O să mă credeţi că din cauza Parlamentului nu s-a putut?“, a spus Barna.

"Eu din momentul ăla vă cred, că aţi încercat. Dar acum de ce nu vreţi? Intraţi la guvernare, noi am sperat. Noi, oamenii de pe stradă, vrem în Parlament luptători pentru poporul român. Când vom conta pentru dumneavoastră, domnule Barna?“, a replicat bărbatul.

Dan Barna a răspuns: "Acuma contaţi, că eu nu vreau să intru la mişto la guvernare ca să nu fac lucruri“.

Dialogul a continuat, ieşeanul spunându-i liderului USR că este "prea fricos“.

"Dumneavoastră aţi făcut nişte calcule, că dacă obţin procentul ăla e bine, dacă nu-l obţin... Aţi votat moţiunea, nu-i corect ce faceţi acum. Eu am toată stima, v-am susţinut, n-am nimic nici cu USR, nici cu PLUS, dar sunteţi prea fricos pentru politică", a spus el.

Dan Barna a precizat că refuză să-l mintă şi că îşi asumă ca interlocutorul să se supere pe el.

"Mai mare credibilitate aveţi dacă aţi încercat, decât să nu intraţi. Am stat în stradă, am luptat şi am crezut că veţi veni cu un suflu nou în politică. Nu-i lăsaţi doar pe cei de la PNL, intraţi alături de ei. Riscaţi, domnule Barna“, i-a spus ieşeanul liderului USR.

"La loto, dacă nu cumperi bilet, rişti?“, l-a întrebat Barna.

"Dacă ar fi, îmi dau viaţa pentru ţara mea. Dumneavoastră de ce nu vă riscaţi cariera de politician? Nu-i corect ce faceţi, nu-i corect“, a spus ieşeanul.

Dialogul a durat timp de câteva minute, după care liderii USR Iaşi au intervenit, oprind discuţia, pentru că se întârzia începerea evenimentului electoral de la Iaşi.

La acţiunea USR-PLUS de la Iaşi au participat câteva sute de oameni, alături de Dan Barna fiind prezent şi Dacian Cioloş, dar şi alţi lideri ai celor două partide.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.