Deputatul PSD de Iaşi Silviu Macovei a anunţat, vineri, că îşi retrage semnătura de pe proiectul iniţiat de Cătălin Rădulescu care instituie pragul de 200.000 de euro pentru abuzul în serviciu, motivând că a luat în considerare reacţiile critice ale opiniei publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta în condiţiile în care şi Cătălin Rădulescu a anunţat că îşi retrage semnătura şi că retrage proiectul, dar şi Liviu Pleşoianu şi-a retras sprijinul pentru acest proiect.

Silviu Macovei afirmă, într-o declaraţie de presă, că semnătura sa pe iniţiativa lui Rădulescu nu înseamnă automat şi votul acordat pentru acel proiect, dar că a decis să-şiretragă semnătura.

"Motivul pentru care semnătura mea ca deputat PSD apare pe iniţiativa deputatului Cătălin Rădulescu este acela că orice iniţiativă trebuie supusă dezbaterii publice. Semnătura pentru o iniţiativă nu înseamnă automat votarea acelui act şi nici nu înseamnă că nu maipoate fi modificat. De altfel, opinia mea a fost fermă de la început că acele propuneri nu vor rămâne în forma iniţială. După cum am văzut cu toţii în aceste zile, opinia publică a fost vehementă contra acelor propuneri ale deputatului Cătălin Rădulescu. Luând în considerare cu toată seriozitatea opiniile exprimate public, am decis retragerea semnăturii mele faţă de aceastăiniţiativă",afirmă deputatul PSD Silviu Macovei.

El adaugă că democraţia presupune dreptul fiecăruia de a propune sau da a nu fi de acord, iar "singura cale de a evita erori majore este dialogul şi dezbaterea”.

Un grup de 39 de senatori şi deputaţi PSD au depus în 18 decembrie o propunere demodificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală care instituiepragul de 200.000 de euro pentru abuzul în serviciu, argumentând că sancţiuneapenală trebuie să intervină doar în cazul unei pagube "substanţiale".

De asemenea, propun reducerea limitelor pedepselor pentru luare de mită şitrafic de influenţă şi modifică regimul închisorii astfel încât pedepsele depână la trei ani să fie executate la domiciliu.

Tot la domiciliu îşi vor ispăşipedeapsa şi cei cu vârsta peste 60 de ani sau cu boli grave sau incurabile,susţinând că scopul pedepsei este acela de reeducare, coroborată cu recuperareaprejudiciilor. Parlamentarii PSD vor şi modificarea prevederilor refritoare ladenunţ, care ar urma să fie valabil doar dacă este făcut la 6 luni de la datala care denunţătorul a aflat despre săvârşirea faptei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.