UDMR a desemnat un nou secretar de stat, fiind vorba de Derzsi Ákos, la Ministerul Energiei. De profesie inginer minier, Derzsi a fost, în 2007-2008, secretar de stat la Ministerul Muncii, apoi a fost deputat, iar în mandatul 2016-2020 a fost senator.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Permanent al UDMR a decis, în şedinţa de vineri, numirea lui Derzsi Ákos secretar de stat în Ministerul Energiei, au transmis reprezentanţii Uniunii.

Inginer minier, specialist în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, Derzsi Ákos s-a născut în judeţul Harghita în 1962. El este absolvent al Institutului de Mine din Petroşani, cu studii de masterat în Ştiinţe Administrative (Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca).

El şi-a început activitatea profesională la Exploatarea Minieră Şuncuiuş (jud. Bihor), iar în perioada 1996–2007 a fost inspector, inspector şef şi inspector şef adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor. În perioada 2007–2008 a fost secretar de stat la Ministerul Muncii, coordonator al Departamentului Strategie şi Ocupare Forţă de Muncă. În perioada 2008–2012 a fost deputat în Parlamentul României, membru în Comisia de sănătate şi secretar al Comisiei pentru Afaceri Europene. În mandatul 2016–2020 a fost senator, preşedinte al Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi şi membru în Comisia de muncă al Senatului precum şi trezorier în Uniunea Interparlamentară (UIP).

Derzsi Ákos este vicepreşedinte al Mişcării Creştin Democrate Maghiare din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.