UDMR a transmis, joi, că Guvernul nu poate ocoli Parlamentul restricţionând drepturile fundamentale, iar prelungirea stării de alertă trebuie încuviinţată de Parlament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sănătatea şi siguranţa oamenilor este, în continuare, pe primul loc. Dar este inacceptabil ca Guvernul să ocolească Parlamentul cu o decizie prin care restricţionează drepturile fundamentale ale cetăţenilor. Există şi o decizie a Curţii Constituţionale în acest sens, legată de decretul prezidenţial prin care se stabilea situaţia de urgenţă”, a transmis, joi, liderul Grupului UDMR din Senat, Cseke Attila.

Senatorul UDMR a adăugat că, cu această atitudine, ”Guvernul ar putea prelungi de la o lună la alta această situaţie, care conferă Executivului mai multă putere decât cea stabilită prin lege”.

”În Birourile Permanente Reunite a Parlamentului UDMR a susţinut acest punct de vedere: Parlamentul trebuie să dea un vot privind decizia Guvernului, care trebuie modificat unde este necesar”, a mai precizat Cseke Attila.

Senatorul UDMR a evidenţiat că nu se justifică prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul României şi că nu se justifică faptul că activitatea spitalicească este restrânsă, astfel încât cetăţenii nu pot accesa sistemul sanitar şi nu pot beneficia de tratamentele de care au nevoie. â

În viziunea sa, Guvernul ar trebui să elaboreze un plan previzibil, cu măsuri de relaxare treptate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.