Reprezentanţii UDMR arată că nu şi-au schimbat poziţia faţă de numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european. Ei spun că, dacă Parlamentul European şi Consiliul UE o consideră pe Kovesi potrivită pentru această funcţie, UDMR susţine această decizie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii UDMR au transmis, joi, că poziţia formaţiunii în privinţa numirii Laurei Kövesi nu s-a schimbat din primăvară.

"Dacă doamna Kövesi este considerată potrivită de Parlamentul European şi de Consiliul UE pentru ocuparea funcţiei de procuror şef european - aşa cum s-a şi întâmplat de altfel - noi susţinem această decizie", arată UDMR.

Laura Codruţa Kovesi a fost desemnată oficial, joi, procuror-şef european, printr-un vot în COREPER, anunţă PNL. Kovesi a obţinut 17 din 22 de voturi exprimate, în condiţiile în care premierul Viorica Dăncilă anunţase că ambasadorul României la UE, Luminiţa Odobescu, va vota împotriva desemnării Laurei Codruţa Kovesi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.