UDMR solicită Guvernului, ca în fiecare şcoală şi grădiniţă, unde este posibilă respectarea normelor sanitare şi de distanţare socială, să fie reluate cursurile „faţă în faţă” până în clasa a IX-a. Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, după consultarea autorităţilor locale şi a inspectoratelor şcolare judeţene, vor decide închiderea şcolilor, dacă această măsură este justificată, mai arată Uniunea, într-un comunicat de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Prin această decizie pripită guvernul îi consideră pe elevi şi profesori purtătorii coronavirusului. În acelaşi timp, marea majoritate a ţărilor europene – cu rată de infectare mai mare - acţionează mai prudent, şi lasă elevii să înveţe în condiţii normale. Efectele predării online vor avea consecinţe pe termen lung, nemaivorbind de faptul că nici condiţiile nu sunt asigurate: în ultimii 6 luni guvernul nu a fost capabil să doteze şcolile cu instrumente digitale. Totodată profesorii şi specialiştii în educaţie susţin: în cazul preşcolarilor şi a elevilor din clasele primare prin predarea online nu se pot dezvolta abilităţi de orientare corectă, competenţe orale, de înţelegere a unui text şi de scriere”, au transmis reprezentanţii UDMR, printr-un comunicat de presă remis luni News.ro.

Sursa citată adaugă că menţinerea deschisă a şcolilor este justificată şi prin faptul că elevii învaţă într-un mediu sigur, cadrele didactice fac totul pentru a se respecta normele de igienă şi distanţare socială.

„Supravegherea sanitară este regulată, deoarece profesorii vorbesc zilnic cu elevii despre starea lor de sănătate. Dacă cineva are simptome, se anunţă de îndată medicul de familie şi autorităţile competente. Totodată după începerea noului an şcolar nu s-a înregistrat o creştere semnificativă a infectărilor în instituţiile de învăţământ”, mai precizează documentul de presă.

Reprezentanţii UDMR transmit că majoritatea oamenilor respectă normele de igienă şi sănătate publică şi în acelaşi timp aşteaptă un parteneriat din partea Guvernului.

„În schimb primeşte răspunsuri nefondate, decizii nechibzuite, luate în grabă. Nu trebuie luate acum decizii, care pe termen scurt sunt uşoare şi favorabile guvernului, dar pe termen lung nenorocesc o generaţie întreagă. Noi avem încredere în profesori. Le încredinţăm copiii noştri în vremuri liniştite, ştim, că şi în aceste vremuri grele îşi vor face datoria”, conchide sursa menţionată.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.