UDMR anunţă că participă la Congresul anual al Partidului Popular European, care va avea loc, miercuri şi joi, la Helsinki, în Finlanda, cel mai important punct aflat pe agenda evenimentului fiind alegerea candidatului la preşedinţia Comisiei Europene. "UDMR îşi propune să folosească cât mai multe posibilităţi pentru a discuta despre obiectivele comunităţii maghiare din Transilvania", arată reprezentanţii Uniunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni seară, de UDMR, delegaţia Uniunii la Congresul Partidului Popular European este condusă de preşedintele Kelemen Hunor.

"UDMR îşi propune să folosească cât mai multe posibilităţi pentru a discuta despre obiectivele comunităţii maghiare din Transilvania, despre aspectele care vor fi abordate şi în campania electorală pentru alegerile europarlamentare", scrie în comunicat.

În cadrul întâlnirilor programate în marja Congresului PPE, reprezentanţii Uniunii vor discuta şi despre iniţiativa cetăţenească Minority SafePack şi despre scopul acestui demers. Astfel, pentru minorităţile naţionale autohtone din Europa este esenţial să se creeze un sistem de protecţie eficient, la nivel european, care să sprijine şi să respecte toţi cetăţenii Europei care trăiesc şi generează valori în UE. Va fi abordată şi tema sprijinului acordat agricultorilor şi întreprinzătorilor din Transilvania, în vederea realizării investiţiilor în domeniul agriculturii, al dezvoltării rurale şi infrastructurii din mediul rural, precum şi despre toate aspectele care contribuie la creşterea competitivităţii comunităţii maghiare din Transilvania, pentru consolidarea unui viitor stabil pe pământul natal.

Evenimentul va debuta marţi, cu Adunarea Generală a PPE. Lucrările Congresului se vor desfăşura miercuri şi joi, tot joi urmând să fie desemnat prin vot candidatul principal în cursa pentru şefia Comisiei Europene.

Reprezentanţii UDMR vor participa la o serie de întâlniri cu lideri europeni, precum Dara Murphy - vicepreşedintele PPE, directorul de campanie pentru alegerile europarlamentare din 2019, Marya Gabriel - comisarul european pentru economia digitală şi societate, Navracsics Tibor - comisarul european pentru cultură, tineret şi sport, Phil Hogan - comisarul european pentru agricultură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.