Deputatul PSD Marius Ţuţuianu anunţă că a fost promulgată o lege care vizează primăriile care până acum erau obligate să restituie milioane de euro, bani încasaţi ca impozit pe clădiri de la companiile ce deţin parcuri eoliene. Legea permite ca aceste creanţe să fie compensate, până la stingere, cu obligaţiile fiscale ale companiilor de eoliene datorate către bugetul local sau naţional, arată el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am obţinut astăzi o victorie importantă pentru primarii din Dobrogea şi din toată România, obligaţi până acum să restituie milioane de euro, bani încasaţi ca impozit pe clădiri de la companiile ce deţin parcuri eoliene! Proiectul de lege care permite, prin derogare de la Codul Fiscal, ca aceste creanţe să fie compensate, până la stingere, cu obligaţiile fiscale ale companiilor de eoliene datorate către bugetul local sau naţional, a devenit lege fiind promulgată astăzi de preşedinte”, a arătat deputatul PSD Marius Horia Ţuţuianu, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că, fără această lege, foarte multe comune ar trebui să restituie zeci de milioane de euro.

”Este un proiect de suflet, menit să repare o nedreptate, o iniţiativă ce porneşte de la realitatea primarilor din România, dar în special a celor din Dobrogea. Fără această lege am discuta despre foarte multe comune care ar trebui să restituie zeci de milioane de euro, riscând astfel să intre chiar în faliment, bani proveniţi din impozitele încasate de la aceste companii în temeiul unui cadru legal, ulterior instanţa stabilind că turbinele eoliene nu pot fi încadrate în categoria clădirilor. Mulţumiri colegilor parlamentari care au înţeles această nedreptate şi au susţinut încă de la început acest proiect de lege”, a conchis Ţuţuianu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.