Preşedintele Comisiei de control a SRI, Adrian Ţuţuianu, a declarat miercuri, întrebat despre relaţia dintre Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi, că procurorul-şef al DNA a fost prezentă la activităţi ale SRI, „în principal cu caracter public” sau care au ţinut de colaborarea instituţională dintre cele două instituţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chestionat dacă a cerut conducerii SRI, în cadrul audierii lui Eduard Hellvig, informaţii despre relaţia dintre Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea, Adrian Ţuţuianu a răspuns: „Sigur că am întrebat şi acest lucru. Comisia de control intern ne-a comunicat că doamna Kovesi a fost prezentă la activităţi ale SRI, activităţi în principal cu caracter public sau care au ţinut de colaborarea instituţională dintre cele două instituţii menţionate”.

Adrian Ţuţuianu a ţinut să precizeze că membrii Comisiei de control intern a SRI sunt „pe deplin responsabili” de această informaţie.

„Vreau să fac o precizare. Membrii Comisiei de control intern sunt pe deplin responsabili cu constatările pe care le-au făcut (...) Şi discuţiile şi tot ceea ce s-a comentat astăzi (miercuri – n.r.) în această sală se află înregistrat şi poate fi consultat de organe care au atribuţii pe cercetarea penală şi, mai târziu, când vor fi desecretizate, de istorici”, a completat preşedintele Comisiei de control a SRI. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.