Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a afirmat miercuri, într-o conferinţă de presă, că la rectificarea bugetară se vor face anumite redistribuiri de credite bugetare, dar la capitolul cheltuieli de personal va exista o majorare de peste 530.000 lei, fonduri necesare pentru plata drepturilor salariale şi a voucherelor de vacanţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La momentul acesta am făcut o analiză a execuţiei bugetare pe primul trimestru, 30% din bugetul de stat, 49% cheltuieli curente, 53% cheltuieli de personal, 26% bunuri şi servicii şi 7% - cheltuieli de capital care vizează înzestrarea, achiziţii, construcţii şi investiţii. De aici rezultă foarte clar că avem întârzieri în derularea procedurilor de achiziţie publică (...). La rectificarea bugetară vom face anumite redistribuiri de credite bugetare, la cheltuieli de personal vom avea o majorare de 531.821 lei – fonduri necesare pentru plata drepturilor salariale şi acordarea voucherelor de vacanţă”, a spus ministrul Apărării.

Potrivit ministrului, la bunuri şi servicii va fi o majorare a sumei cu 328.780 lei – fonduri necesare pentru plata utilităţilor, achiziţia de piese de schimb pentru mentenanţa tehnicii din dotare, achiziţia de combustibil, muniţii necesare pentu structurile de reacţie imediată, serviciile de reparaţii la tehnica militară.

„La titluri transferuri între unităţi ale administraţiei publice vom avea în vedere o majorare cu suma de 134.792 lei - investiţii în vderea dotării cu aparatură medicală necesară desfăşurării în condiţii optime a activităţii spitalelor militare şi plata drepturilor specifice personalului încadrat în spitalele militare. La asistenţă socială vom avea o majorare de 439.626 lei pentru plata pensiilor, indemnizaţiilor şi altor drepturi de asistenţă socială şi la titlul alte cheltuieli – o majorare cu 1.354 lei fonduri necesare pentru achitarea unor despăgubiri civile”, a explicat Adrian Ţuţuianu. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.