Vicepreşedintele PMP, Robert Turcescu, a declarat că, din moment ce Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv pentru infracţiuni legate de un proces electoral, se poate gândi serios la ”o formulă în care mandatul lui de parlamentar să nu fie validat într-un astfel de context”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În condiţiile în care regulamentul este în vigoare, având în vedere sentinţa pe care o are Liviu Dragnea, care este legată tocmai de fraudarea unui proces electoral, cred că ne putem gândi serios la o formulă în care mandatul lui de parlamentar să nu fie validat într-un astfel de context. Nu e o poziţie a partidului, pentru că e prima oară când aud de asta, dar, din punctul meu de vedere, regulamentul pare să sune destul de clar în această privinţă”, a declarat vicepreşedintele PMP, Robert Turcescu, proaspăt ales deputat de Constanţa.

El a adăugat că PMP nu se va feri să ceară invalidarea mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea şi a spus că şi celelalte partide ar trebui să facă la fel.

”E clar că situaţia prezentată reclamă o acţiune în solidar eventual a tuturor parlamentarilor. PMP nu se va feri, în condiţiile în care, analizând, vom vedea că e vorba de o astfel de situaţie, să ceară inclusiv invalidarea mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea. E un punct de vedere personal, pentru că nu a existat până acum o discuţie de acest gen în partid”, a precizat Turcescu.

Regulamentul Camerei Deputaţilor prevede că alegerea unui deputat poate fi invalidată dacă respectivul a fost condamnat definitiv pentru fraude legate de derularea procesului electoral.

”Comisia de validare propune invalidarea alegerii unui deputat (…) în cazul în care există o hotărâre judecătorească de condamnare, rămasă definitivă, privind săvârşirea de către respectivul deputat a unor infracţiuni legate de derularea procesului electoral”, se arată în articolul 7, alineatul (3) din Regulamentul Camerei Deputaţilor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.