Fostul ministru al Muncii, deputatul PNL Raluca Turcan a declarat marţi, în emisiunea Proiect de Ţară: România de la Prima News, că vrea să tragă un semnal de alarmă şi niciun politician să nu se îmbete cu apă rece că putem să păcălim Comisia, iar dacă nu facem aceste reforme, costul pe o măsură de reformă este 700 de milioane de euro. Despre proiectul pensiilor speciale, deputatul PNL a spus că ”în mod cert există întârzieri” şi dacă lucrurile ar fi fost făcute bine, la finalul anului trecut ar fi trebuit să avem rezolvată problema pensiilor speciale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vreau să trag un semnal de alarmă şi niciun politician să nu se îmbete cu apă rece că putem să păcălim Comisia. Dacă nu facem aceste reforme, costul pe o măsură de reformă este 700 de milioane de euro, atât ne costă”, a spus deputatul PNL, fost ministru al Muncii.

Ea a arătat că, în plus, întârzie şi tranşa din care vin bani pentru proiecte de dezvoltare locală şi sunt primării care au făcut achiziţii, iar în momentul în care ar primi banii ar da drumul la reforme. ”Riscăm ca primarii să rămână cu proiectele la nivel de foaie de hârtie”, a completat Raluca Turcan. 

Întrebată ce se întâmplă dacă nu se adoptă legea pensiilor speciale, jalon în PNRR, Raluca Turcan a spus că ”poate exista o prelungire”.

”Când se fac solicitările de plată pentru tranşa a treia, se depun nişte documente, îi spui comisiei că ai nevoie de un timp în plus până la finalizarea acelei obligaţii, iar Comisia fie eliberează o parte din bani fie întârzie întreaga tranşă”, a spus Turcan. 

Despre proiectul pensiilor speciale, deputatul PNL a spus că ”în mod cert există întârzieri”.

”Dacă lucrurile ar fi fost făcute bine, la finalul anului trecut ar fi trebuit să avem rezolvată problema pensiilor speciale, aşa este jalonul în PNRR, am obţinut o prelungire, să sperăm că până la finalul lunii martie acest subiect se închide”, a spus Turcan.

Ea a mai arătat că există un proiect de lege în Parlament, trimis de Guvern, ”care este într-o variantă mai slabă decât cea pe care a lăsat-o la minister când a plecat şi în mod cert este perfectibilă”.

Despre mandatul lui Marius Budăi, Raluca Turcan a spus că ”mandatul îl apreciază premierul”. 

”Sunt întârzieri severe. În schimb calitatea mandatului o apreciază premieru”, a comentat ea.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.