Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, spune că fostul premier Victor Ponta nu va scăpa de o comisie parlamentară de anchetă care să verifice modul în care au fost şterse datoriile Rompetrol susţinând, totodată, că fostul şef al Guvernului se teme să nu se afle adevărul despre rolul jucat de el în alegerile prezidenţiale din 2009.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De când a fost prins Sebastian Ghiţă, pe Victor Ponta nu-l mai ţin nervii. Ştie că vom afla adevărul despre sistemul paralel de putere din care a făcut parte atâţia ani. Şi mai ales despre banii făcuţi de acest sistem de putere. Colaboraţionistul Ponta se teme şi să nu se afle adevărul despre rolul jucat de domnia sa în alegerile din 2009. Dar cel mai important lucru e că nici Victor Ponta nu va scăpa de o comisie parlamentară de anchetă. Pentru că trebuie să aflăm adevărul despre cum s-a ajuns la ştergerea datoriilor Rompetrol. Mai ştie cineva câţi bani au ajuns în celebrul fond de dezvoltare cu fonduri din Kazahstan, pe care l-a anunţat Victor Ponta ca justificare pentru ştergerea datoriilor?”, a scris, miercuri, Raluca Turcan pe Facebook.

Victor Ponta a afirmat, miercuri, într-o postare pe Facebook că îşi doreşte ca membrii comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 să înceapă să lucreze cât mai repede, comentând că Raluca Turcan este ”singura persoană profund imorală în povestea asta” deoarece atunci l-a susţinut pe Traian Băsescu, iar acum este lidera PNL, partid care în 2009 l-a susţinut pe Mircea Geoană şi a reclamat vehement existenţa fraudei electorale.

Ponta a replicat astfel afirmaţiilor făcute de către Raluca Turcan, tot miercuri, care a spus că amânarea constituirii comisiei de anchetă arată că PSD se teme de rezultatele anchetei în condiţiile în care eşecul la prezidenţiale al lui Geoană a fost posibil şi datorită existenţei unor trădători printre social-democraţi.

”Singura persoană profund imorală în această poveste este tocmai Raluca Turcan (cea care pare că deţine acelaşi număr de neuroni cu Vanghelie) pentru că, deşi în 2009 doamna Turcan era membră PDL şi îl susţinea oficial pe Traian Băsescu azi este şefa PNL (ce jenant) - ori PNL a susţinut oficial în 2009 şi candidatura lui Mircea Geoană în turul al doilea şi ideea că alegerile au fost fraudate (Crin Antonescu fiind cel mai vehement în acest sens)!”, a încheiat Ponta.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, susţine că anchetarea alegerilor prezidenţiale din 2009 ar putea să dezvăluie tocmai aplecarea cronică spre trădare a PSD. ”Sunt sigură că veţi fi de acord cu mine când spun că până la urmă, două rânduri de alegeri şi două referendumuri de suspendare nu se puteau câştiga decât cu foarte mulţi trădători de la PSD. Iar asta o ştiu bine şi Victor Ponta şi Liviu Dragnea, pe care s-ar putea să îi unească un extraordinar blat la alegerile din 2009. Până una alta, încercarea de constituire a Comisiei a fost retrimisă la Comisia juridică. S-a speriat oare PSD de ceea ce s-ar putea afla?”, a mai scris Turcan.

Proiectul de hotărâre privind constituirea Comisiei de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009 a fost retrimis la Comisiile juridice pentru a clarifica care sunt obiectivele acesteia, în condiţiile în care Parchetul a deschisă o anchetă, solicitarea liderului grupului PSD, Marcel Ciolacu fiind aprobată cu 278 voturi „pentru” şi 17 „împotrivă”.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.