Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, acuză PSD că persistă într-o ”retorică iresponsabilă şi agresivă” împotriva capitalului privat străin şi atrage atenţia că efectul unui astfel de ”discurs populist şi toxic” va duce la restrângerea investiţiilor străine în România, care ridică nivelul salarial mediu de la noi din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Tocmai vânzătorii de ţară de la PSD persistă într-o retorică iresponsabilă şi agresivă împotriva capitalului privat străin. Cine îi opreşte pe guvernanţi să sprijine capitalul autohton? Efectul unui discurs populist şi toxic împotriva capitalului străin este unul cu consecinţe grave, respectiv restrângerea investiţiilor străine în România şi promovarea unei percepţii în afară cum că noi ne dorim enclavizarea economică! Companiile private străine ridică nivelul salarial mediu în România, adică indicatorul de bunăstare. Firmele cu capital străin din România lucrează cu români, achiziţionează bunuri şi servicii din România, plătesc taxe şi impozite, contribuie la Produsul Intern Brut al României”, a scris Raluca Turcan joi pe Facebook.

Preşedintele interimar al PNL solicită, totodată, social-democraţilor să renunţe la discursul împotriva investitorilor străini şi să revină la agenda priorităţilor naţionale.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Solicităm PSD să facă bine să iasă din retorica sistematică extremistă împotriva «străinului». Nimic nu-i împiedică să îi sprijine pe antreprenorii români. Dar preocupaţi fiind să ascundă grava incompetenţă a guvernării PSD-ALDE, Dragnea şi Grindeanu au distrus cu teme false până şi bruma de predictibilitate economică! Cerem PSD să revină la agenda priorităţilor naţionale! Cerem PSD să iasă din logica guvernării în interes personal! Să-şi facă datoria faţă de oamenii acestei ţări nu faţă de ei şi-ai lor: Dragnea, Tăriceanu, Ponta, Ghiţă”, a mai scris Turcan.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat marţi, în cadrul unei întâlniri cu oamenii de afaceri, că respinge categoric tentativele populiste recente de a pune în opoziţie investiţiile străine faţă de capitalul românesc.

"Resping categoric tentativele populiste recente de a pune în opoziţie investiţiile străine faţă de capitalul românesc, companiile multinaţionale faţă de IMM-urile româneşti. Asa ceva este o mare eroare. Convingerea mea profundă este aceea că antreprenoriatul românesc se va consolida cu atât mai mult cu cât cooperarea cu investitorii străini va fi mai strânsă", a spus Iohannis, în cadrul evenimentului "Preşedintele României în dialog cu mediul de afaceri", organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României. 

Preşedintele a amintit că invesţiile străine directe în România au ajuns la  4,3 miliarde de euro în 2016, potrivit datelor disponibile.

Retorica împotriva companiilor străine, care au investit în total peste 60 miliarde euro în România, a ajuns la un vârf în perioada protestelor anti-guvernamentale de la începutul anului, legate de adoptarea Ordonanţei de Urgenţă 13.

Acuzaţiile au venit în principal din partea unor politicieni din PSD. 

În februarie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut mai multe acuzaţii la adresa multinaţionalelor, susţinând că are informaţii potrivit cărora corporaţiile multinaţionale şi-au "stimulat" şi îndemnat angajaţii să protesteze, fără a prezenta nicio probă în acest sens. 

"Am auzit tot felul de zvonuri la televiziune cum corporaţii multinaţionale, şi chiar şi naţionale, au finanţat şi au stimulat şi au îndemnat proprii angajaţi să iasă la aceste manifestaţii", a afirmat Dragnea, în 19 februarie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.