Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a scris vineri, pe Facebook, că proiectul liberalilor de reducere a fiscalităţii pe piaţa muncii a primit avizul favorabil al Consiliului Legislativ, motiv pentru care lansează un apel la adresa membrilor partidului „să se lupte cu toate puterile” pentru propunerea legislativă, să o susţină „cu fermitate şi public” şi să o explice peste tot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Proiectul legislativ al PNL de diminuare a poverii fiscale pe piaţa muncii a primit, recent, avizul favorabil al Consiliului Legislativ. Este un prim pas. Urmează bătălie de lungă durată. Proiectul nostru de lege este depus la Senat şi vizează reducerea cotei de contribuţii la asigurările sociale pentru angajat şi angajator cu şapte puncte procentuale, reducerea cotelor de impozitare ale venitului şi profitului de la 16 la 10 la sută, transferul plăţii asigurărilor de şomaj în totalitate către angajat şi reducerea cotei de contribuţii pentru concedii şi indemnizaţii”, a precizat liderul deputaţilor PNL.

Raluca Turcan a mai spus că toate aceste măsuri sunt prevăzute să intre în vigoare începând cu anul viitor, deoarece reprezintă „un sprijin vital pentru sectorul privat al economiei care este şi va fi tot mai tare lovit de populismele, incompetenţa şi clientelismul agresiv ale guvernării PSD”.

„Aici, în politicile faţă de investitorii şi întreprinzătorii privaţi, este şi trebuie să fie tot mai mult una din diferenţele majore dintre noi, liberalii, şi pesedişti. Trebuie să fim partidul care îi susţine şi apără cu putere pe întreprinzători, pe micii patroni, pe proprietarii de firme mici şi mijlocii, mediul de afaceri şi industriile creative din România”, a completat preşedintele interimar al PNL.

Raluca Turcan a susţinut că „doar o economie privată, dinamică şi în expansiune va schimba în bine România”.

„Dintr-un sector privat prosper şi sănătos vin banii pentru creşteri reale de salarii şi pensii. Nu din pixul cu care Dragnea peticeşte, ici-colo, legea salarizării. De la Dragnea, Grindeanu şi Olguţa Vasilescu nu vin decât minciuni, noi poveri pentru întreprinzători şi un spor de sărăcie pentru cei săraci”, a subliniat deputatul PNL.

Ea a lansat un apel la adresa tuturor liberalilor să susţină propunerea legislativă, să o promoveze şi să o explice tuturor oamenilor.

„Îi chem pe toţi colegii liberali, din Parlament şi din teritoriu, să ne luptăm cu toate puterile pentru proiectul nostru de lege (de reducere a fiscalităţii pe piaţa muncii). Să-l promovăm şi explicăm peste tot. Să-l susţinem, cu fermitate şi public, în toate fazele parlamentare prin care va trece, de la comisii până în plen”, a afirmat preşedintele interimar al PNL.

În încheiere, Raluca Turcan a spus că, „mai devreme sau mai târziu, cauzele bune, apărate cu tăria convingerii, vor ieşi învingătoare”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.