Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, susţine că liberalii resping amendamentele pe care senatorul PSD Şerban Nicolae le aduce la legea graţierii, dar şi pe cele propuse de către reprezentanţi ai UDMR, precizând că Uniunea se apropie tot mai mult de coaliţia guvernamentală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Turcan a spus, într-o conferinţă de presă susţinută, vineri, la Iaşi, că PNL respinge atât amendamentele propuse de senatorul PSD Şerban Nicolae, dar şi unele propuneri la aceeaşi lege venite din partea UDMR.

Totodată, liderul liberal a spus că, prin atitudinea din ultima perioadă, UDMR se apropie din ce în ce mai mult de coaliţia guvernamentală PSD-ALDE.

"Amendamentele UDMR arată că această formaţiune este parte la nişte decizii, în dispreţ faţă de interesul public. UDMR se apropie din ce în ce mai mult de coaliţia de guvernare, prin comportamentul său politic”, a declarat Raluca Turcan.

Liderul PNL a afirmat că scopul amendamentelor propuse la legea graţierii ar trebui să fie depopularea penitenciarelor, îmbunătăţirea condiţiilor din închisori şi reintegrarea deţinuţilor în societate, dar că niciunul dintre amendamente propuse până acum de către reprezentanţii arcului guvernamental nu rezolvă aceste chestiuni.

"Suprapopularea din penitenciare este de aproximativ 10.000 de persoane. Din ce vedem, proiectul gratierii propus de PSD ar duce la o gratiere sau o depopulare cu aproximativ 2.000 de persoane, din care cam jumătate se întorc în primul an de zile, conform statisticii. Din punctul nostru de vedere, proiectul graţierii este un subterfugiu pentru a include câţiva favoriti politici într-un grup preferenţial care să scape de ispăşirea unei pedepse", a afirmat Raluca Turcan.

Totodată, liderul liberal consideră că aceste amendamente par a fi "cu dedicatie".

Senatorul PSD, Şerban Nicolae, a depus, luni, un amendament la proiectul de lege privind graţierea, aflat în dezbatere în Comisia juridică de la Senat, prin care condamnaţii pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu pot fi graţiaţi. El a explicat că nu crede că ”cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat în condiţii de igrasie, de igienă precară”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.