Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, cere Partidului Social Democrat să rescrie legea salarizării unitare despre care a afirmat că este ”o mare păcăleală, este un proiect cu grave carenţe şi nesustenabil” şi a anunţat că formaţiunea politică pe care o conduce va elabora această lege în variantă proprie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După o analiză temeinică articol cu articol a proiectului legii salarizării unitare, răspunsul PNL este că varianta PSD este o mare păcăleală, este un proiect cu grave carenţe, nesustenabil şi care nu va conduce nici la echitate în sistemul public şi nici la o echivalare între anumite funcţii. (...) PSD să rescrie legea salarizării unitare. Orice încropire prin amendamente ar face ca unele probleme acoperite prin amendamente să pocnească şi să creeze prejudicii în altă parte”, a declarat Turcan, luni, la finalul şedinţei Biroului Politic Permanent.

Ea a precizat că PNL va rescrie legea salarizării unitare explicând că liberalii vor pune pe masă un proiect care ”să aibă la bază câteva principii absolut necesare pentru ca orice proiect care aduce în discuţie salarizarea unitară în sistemul bugetar să rezolve problemele din sistemul public de salarizare”.

”Principiul cel mai important este acela că orice proiect al legii salarizării unitare trebuie să aducă echitate. De asemenea, că raportarea salariilor să se facă la un salariu minim brut corelat cu rata productivităţii muncii, pentru că numai în felul acesta se poate stabili un echilibru între sectorul public şi sectorul privat, dar mai ales o sustenabilitate a măsurilor propuse privind salarizarea în sistemul public. De asemenea, al doilea principiu este ca nici un salariu să nu scadă. În plus, educaţia şi sănătatea trebuie să devină prioritare şi anual salariile să crească în funcţie de colectarea pe care bugetul o realizează. În felul acesta poate să fie prezentată în spaţiul public acea grilă de salarizare pe coeficienţi şi nu doar pe salarii absolute aşa cum face PSD tocmai pentru a crea tuturor certitudinea că această lege se va finaliza la un anumit moment”, a explicat liderul interimar al liberalilor.

Turcan a precizat că PSD a pus pe masă un proiect în care cea mai mare parte a creşterilor salariale ”se aruncă pe perioada 2020 – 2022, când ei nu vor mai fi la guvernare”, lucru care arată neseriozitate şi lipsă de responsabilitate.

”Foarte mulţi oameni care aşteaptă ca prin legea salarizării unitare să le crească salariile pot avea surprize să le scadă salariile şi mă refer la primarii din localităţi de până în 3.000 de locuitori. De asemenea, să aştepte creşteri salariale şi acestea să nu aibă de unde să vină”, a arătat Turcan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.