Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că proiectul de lege depus de senatorul liberal Răducu Filipescu, prin care funcţionarii publici trimişi în judecată pentru corupţie nu ar mai fi suspendaţi din funcţie, nu are girul PNL şi nu va fi susţinut în Parlament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Iniţiativa legislativă cu privire la Statutul funcţionarilor publici nu are girul PNL si nu va fi susţinuta. Măsura suspendării de drept din funcţie a funcţionarului public la momentul trimiterii în judecată pentru o serie de infracţiuni prevăzute în legea în vigoare este necesară şi trebuie menţinută", a spus Turcan.

Ea afirmă că acest lucru a fost constatat şi prin decizii ale CCR, care confirmă necesitatea unor măsuri de natură a asigura integritatea funcţiei publice. "PNL se delimitează de această iniţiativă care nu a fost supusă dezbaterii şi deciziei conducerii partidului", subliniază liderul PNL.

Senatorul PNL Răducu Filipescu a depus la Parlament o propunere legislativă prin care funcţionarii publici să nu mai fie suspendaţi din funcţie dacă sunt trimişi în judecată pentru infracţiuni de corupţie şi de serviciu, infracţiuni care împiedică înfăptuirea justiţiei, infracţiuni de fals şi infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii.

Potrivit propunerii legislative, articolul 94, alin. (1), lit. m) din legea 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici se abrogă.

În prezent, respectivul articol prevede că raportul de serviciu se suspendă de drept atunci când funcţionarul public este trimis în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, infracţiuni de corupţie şi de serviciu, infracţiuni care împiedică înfăptuirea justiţiei, infracţiuni de fals ori a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei publice.

Senatorul liberal motivează depunerea iniţiativei legislative prin faptul că suspendarea de drept a raportului de serviciu în situaţia trimiterii în judecată a funcţionarilor publici reprezintă o discriminare a acestora faţă de celelalte categorii de personal care îşi desfăşoară activitatea în aceeaşi instituţie publică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.