Vicepremierul Raluca Turcan afirmă, marţi, că prelungirea stării de urgenţă este ”o garanţie pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru combaterea pandemiei”. ”Sper că toate partidele vor da dovadă de solidaritate, maturitate şi responsabilitate şi vor vota în favoarea decretului”, a transmis Raluca Turcan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prelungirea stării de urgenţă este o garanţie pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru combaterea pandemiei. Sper că toate partidele politice parlamentare vor da dovadă de solidaritate, maturitate şi responsabilitate şi vor vota în favoarea decretului. Nimănui nu-i face plăcere să menţină şi să impună restricţii, dar adevărul este că doar respectarea lor temeinică, de către fiecare în parte, va conduce la depăşirea perioadei nefaste în care ne aflăm”, a scris, marţi, pe Facebook, vicepremierul Raluc Turcan.

Potrivit acesteia, ”lupta împotriva coronavirusului reprezintă un efort naţional de echipă şi dacă ne comportăm ca atare, cu siguranţă vom reuşi să-i stopăm răspândirea”.

”Respectăm restricţiile, ne ajutăm pe noi şi pe cei dragi nouă”, a mai scris Turcan, vorbind despre măsurile deja luate de Guvern pentru combaterea coronavirusului.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, prelungirea stării de urgenţă cu încă 30 de zile, precizând că pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricţiilor, cum cer ”cu inconştienţă” unii politicieni, ar duce la o creştere vertiginoasă a cazurilor.

Parlamentul se reuneşte, joi, de la ora 12.00, pentru încuviinţarea stării de urgenţă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.