Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat marţi că Partidul Popular European (PPE) sprijină total eforturile preşedintelui Klaus Iohannis şi ale PNL de "apărare a legii "în faţa planurilor coaliţiei PSD – ALDE de a graţia şi amnistia faptele unor "protejaţi politici".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În întâlnirile pe care le-am avut luni şi marţi la Bruxelles (…) am auzit un singur mesaj: sprijinim total apărarea Legii şi a statului de drept în România. Toţi reprezentanţii PPE cu care m-am întâlnit sunt la curent cu planurile nedemocratice ale PSD şi ALDE care, din păcate pentru România, au făcut înconjurul Europei. Iniţiativa PSD-ALDE este considerată fără precedent în rândul statelor europene democratice”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Ea spune că i se pare surprinzător demersul coaliţiei  PSD – ALDE din moment ce amnistia şi graţierea nu au făcut parte din proglramul politic al celor două partide şi consideră că iniţiativa acestora ”indică modul fraudulos din punct de vedere democratic prin care PSD şi ALDE încearcă scăparea unor persoane influente”.

”Aplicarea nediscrimatorie a legii stă la baza prosperităţii şi a democraţiei în Uniunea Europeană, iar simpla idee a unor legi speciale pentru clienţii politici este de natură să submineze încrederea cetăţenilor în propria ţară”, a conchis Raluca Turcan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.