Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, scrie într-o postare pe Facebook că majorarea salariului minim în lipsa unei legi a salarizării unitare ar duce la inechităţi, ajungându-se ca oameni cu studii sau vechime diferite să aibă acelaşi salariu, şi reaminteşte că PNL susţine creşterea salariului minim pe economie concomitent cu o lege a salarizării unitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În contextul discuţiilor cu privire la salariul minim, PNL atrage atenţia cu privire la necesitatea unei legi a salarizării unitare şi sprijin pentru investiţiile private. Pentru sectorul public, concentrarea atenţiei doar pe nivelul salariului minim perpetuează inechitatea, iar oameni cu nivel de studiu diferit sau vechime diferită ajung să aibă acelaşi salariu. Pentru sectorul privat, creşterea salariului minim, fără creşterea productivităţii, conduce la creşterea poverii asupra mediului de afaceri şi amânarea investiţiilor”, a scris Turcan pe Facebook.

Preşedintele interimar al PNL atrage atenţia asupra faptului că programul de guvernare al PSD, care prevede majorarea salariului minim la 1.450 lei, este nesustenabil.

”PNL susţine, aşadar, creşterea salariului mimin pe economie concomitent cu o lege a salarizării unitare şi sprijin pentru creşterea nivelului investiţiilor şi a productivităţii. Faptul că programul de guvernare al PSD este nesustenabil, riscă să mute din ce în ce mai mult povara asupra sectorului privat. Există deja semnale consistente că odată cu instalarea unui guvern PSD să asistam la o creştere amplă a fiscalităţii”, mai precizează Raluca Turcan.

Nivelul salariului minim pe economie rămâne la 1.250 de lei, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, care a explicat că, în această situaţie, nu este necesară adoptarea unei HG, urmând ca viitorul Executiv să stabilească noua valoare a salariului minim.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.