Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat luni că partidul pe care îl conduce respinge iniţiativa PSD ca, în materie de patrimoniu şi de cheltuieli, deciziile în consiliile locale şi judeţene să nu se mai ia cu două treimi din voturi, aşa cum prevede legea în momentul de faţă, ci doar cu majoritate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Această iniţiativă a PSD reprezintă o altă tentativă a celor care au guvernarea de a subordona tot ceea ce înseamnă protecţie financiară şi de investiţie de la nivel local unor majorităţi politice pe care ei conjunctural le au. Pur şi simplu sfidează orice normă de bun simţ şi de precauţie investiţională care a fost creată prin legislaţia actuală. În momentul de faţă în consilii există două treimi tocmai ca mijloc de protecţie şi de prevenţie împotriva unor abuzuri exact ca în Parlament când la modificarea Constituţiei ai nevoie de două treimi de exemplu sau când la legile organice ai nevoie de majoritatea parlamentarilor în total. Vom respinge în Parlament această iniţiativă a PSD”, a declarat Raluca Turcan.

Un proiect de lege iniţiat de către o serie de parlamentari PSD propune ca deciziile consiliilor locale şi judeţene privind patrimoniul administraţiilor locale să se ia cu majoritatea voturilor consilierilor, nu cu o majoritate de două treimi, ca până acum.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Proiectul a fost respins de către Camera Deputaţilor în martie 2015 şi a fost trimis Senatului, în calitate de for decizional. Discutarea proiectului a fost tergiversată doi ani în comisii, însă proiectul urmează să ajungă pe ordinea de zi a plenului. Guvernul Grindeanu a formulat un punct de vedere favorabil adoptării proiectului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.