Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, marţi, că nu s-a aşteptat şi nu şi-a dorit să ajungă la conducerea partidului şi că votul unanim în favoarea sa a venit în urma obţinerii de către organizaţia dinSibiu a celui mai bun rezultat la alegeri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am primit propunerea unanimă din partea tuturor colegilor de a fi preşedinte interimar al PNL, în condiţiile în care am venit azi la şedinţă cu cel mai bun rezultat obţinut de PNL în toată ţara şi cu victoria netă a PNL împotriva PSD. Această propunere nu a venit în urma unui compromis, nu a venit în urma unor negocieri. Nu m-am aşteptat şi nu mi-am dorit să se întâmple lucrul acesta”, a declarat Raluca Turcan.

Ea a adăugat că, în perioada următoare, PNL va trebui să răspundă mesajelor şi aşteptărilor societăţii, lucru pe care, în opinia sa, partidul nu le-a făcut în campania electorală şi din cauza cărora a pierdut alegerile.

”PNL trebuie să stabilească nişte lucruri care nu se negociază. Acele lucruri sunt integritatea, performanţa şi dorinţa de a face lucrurile bine. Fără aceste trei criterii, PNL nu va putea să răspundă aşteptărilor pe care le au oamenii. PNL trebuie să fie apărătorul IMM-urilor, al investiţiilor, trebuie să ţină cu dinţii ca dezvoltarea să vină din investiţii şi locuri de muncă. PNL trebuie să devină apărătorul cel mai serios al educaţiei de calitate cu exigenţe de performanţă şi al unor servicii de calitate în sistemul medical. Administraţia publică are nevoie de o lege a salarizării unice, o lege care să aducă echitate în sistemul de salarizare din sistemul public”, a mai spus preşedintele interimar al PNL.

Raluca Turcan a anunţat că viitoarea conducere a PNL va fi aleasă în urma Convenţiei Naţionale de anul viitor şi că viitorii lideri ai partidului vor trebui să fie oameni cu autoritate şi performanţe.

”Vom face alegeri de jos în sus, astfel încât cei mai buni oameni să se regăsească. Cred că PNL are oameni cu autoritate, oameni cu performanţe şi cu expertiză (...) Nu vizez funcţii, vreau doar să sprijin reconstrucţia PNL. Vreau să sprijin ca PNL să devină acel partid pe care oamenii îl aşteaptă ca reprezentant al dreptei româneşti. Nu am proiecte politice secrete, nu am încă planuri, nu vând blana ursului din pădure”, a adăugat Turcan. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.