Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a afirmat, în plenul reunit, că niciodată o moţiune de cenzură nu a avut o miză mai mare decât acum, pentru că astăzi poate fi salvată România sau poate fi instaurată Republica Teleorman la cheremul unei persoane şi i-a spus Vioricăi Dăncilă că nimic nu o va slava de la a plăti pentru complicitatea la fărădelege. Turcan a făcut apel la parlamentarii puterii să apere România şi i-a avertizat că niciun guvern nu a câştigat în faţa propriului popor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ştiam că Liviu Dragnea fură voturi. Dvs. aţi ordonat să furaţi din spate nişte semnături ale unor români nemulţumiţi de una dintre măsurile economice proaste pe care le-aţi luat”, şi-a început Raluca Turcan discursul, referindu-se la faptul că în timp ce vorbea Viorica Dăncilă au fost luate din spatele ei cutiile cu semnături aduse de PNL ale cetăţenilor care cer să nu se renunţe la Pilonul II de pensii.

”V-aţi citit discursul înainte? Pentru că dacă nu aţi făcut-o, cineva şi-a bătut groaznic joc de dvs. Aţi reuşit să ridicaţi minciuna la rangul deja al celebrei incompetenţe care vă caracterizează”, i-a mai spus Turcan Vioricăi Dăncilă.

Prim-vicepreşedintele PNL a subliniat miza moţiunii de cenzură.

”Niciodată o moţiune de cenzură nu a avut o miză mai mare decât acum. Azi putem salva România sau putem instaura Republica telorman la cheremul unei singure persoane”, a spus Turcan.

Ea a precizat că România plăteşte deja un decont suficient de mare pentru deciziile luate de Liviu Dragnea împreună cu un guvern incompetent condus de Viorica Dăncilă, iar România a ajuns să fie considerată o ţară-problemă, unde democraţia e încălcată şi angajamente asumate la integrarea în UE pararuncate la coş.

”De asemenea, România a ajuns să fie considerată o ţară impredictibilă în care oameni care sunt certaţi cu legea par să facă legea, în care în loc să se respecte legea şi să se modernizeze instituţiile, agenda infractorilor este promovată chiar de către Guvern. Aţi ajuns în discursul PSD să consideraţi condamnaţii şi infractorii o minoritate pentru care trebuie să-şi ceară scuze preşedintele Camerei Deputaţilor, iar Viorica Dăncilă aplaudă foarte mirată ceea ce-i dictează preşedintele Camerei Deputaţilor”, a continuat Raluca Turcan, menţionând că, în acelaşi timp, sute de mii de români iau drumul străinătăţii, mii de români mor în continuare în spitale cu zile, judeţe sărace precum Teleorman şi Giurgiu sunt în continuare la coada clasamentului la Evaluarea Naţională, săracii devin şi mai săraci, iar puterea a ajuns să le livreze discursuri despre statul paralel pentru a acoperi incompetenţa.

Turcan a spus că România a ales calea europeană tocmai ca să scape de blestemul guvernării bunului plac, însă ceea ce oferă actuala putere este tocmai ”guvernarea bunului plac şi o lege în care infractorii deţin supremaţia”.

”Moţiunea de azi nu mai este despre demisia domanei Dăncilă, moţiunea de astăzi este despre demiterea regimului Dragnea,  care a declarat război României europene. Alegerea este simplă şi dramatică în acelaşi timp. Aveţi de ales între România şi un grup de oameni politici influenţi care folosesc politica de stat în favoarea propriului interes. Aveţi de ales între România europeană şi o Românie la periferia Europei, aflată la mâna unor satrapi centrali şi locali care dictează după bunul plac. Niciodată un guvern nu a câştigat împotriva propriului popor. Astăzi nu fac niciun apel la onoarea doamnei prim-ministru, pentru că nu este cazul”, a afirmat prim-vicepreşedintele PNL.

Raluca Turcan a avertizat-o pe Viorica Dăncilă că nimic nu o va slava de la a plăti pentru ”complicitatea la fărădelege”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.