Ministrul Muncii Raluca Turcan i-a scris lui liderului PNL, preşedintele Camerei, Ludovic Orban, cerându-i să trimită de urgenţă la Preşedinţie, spre promulgare, legea consumatorului vulnerabil. ”I-am semnalat lui Ludovic Orban că are obligaţia să îşi respecte atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor nu atunci când acest lucru îi este convenabil din ipostaza de candidat la preşedinţia PNL, ci în fiecare zi de mandat”, precizează Turcan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”I-am cerut astăzi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, ca Proiectul de lege privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil din sistemul energetic să fie trimis de urgenţă spre promulgare către Preşedintele României şi, ulterior, spre publicare la Monitorul Oficial. Este vorba despre un act normativ care acordă sprijin financiar pentru mai mult de 500.000 de gospodării cu persoane vulnerabile, care trebuie ajutate de stat pentru a-şi putea achita facturile la iarnă”, anunţă Raluca turcan într-o postare pe Facebook.
Ea aminteşte că legea consumatorului vulnerabil a primit votul Camerei Deputaţilor cu o săptămână în urmă, după aproape 4 luni de la aprobarea procedurii de urgenţă în Camera Deputaţilor!
”O nouă tergiversare a acestei legi, care trebuia trimisă de îndată Preşedintelui către promulgare, va însemna şi o întârziere în adoptarea normelor metodologice şi, prin urmare, poate compromite aplicarea prevederilor ei la termenul stabilit, 1 noiembrie 2021. I-am semnalat lui Ludovic Orban că are obligaţia să îşi respecte atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor nu atunci când acest lucru îi este convenabil din ipostaza de candidat la preşedinţia PNL, ci în fiecare zi de mandat şi mai ales când este vorba despre adoptarea proiectelor de lege urgente şi esenţiale pentru beneficiari”, subliniază Turcan.
De altfel, în scrisoarea adresată preşedintelui Camerei, ea afirmă: ”Nimeni nu vă poate împiedica să vă asumaţi public meritele pentru un proiect pe care însă, când a fost nevoie să-l susţineţi prin demersurile instituţionale ce revin funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor, l-aţi ignorat sau tergiversat. Aceasta nu este o acuzaţie politică, ci este apreciere de bun simţ, având în vedere că, până la izbucnirea dezbaterii mediatice vizând impactul creşterii preţurilor la gaze şi electricitate, proiectul consumatorului vulnerabil “se pierduse” pe parcursul de avizare al Camerei Deputaţilor , între comisii şi plen, deşi era aprobat de mult de Senat şi putea fi aprobat rapid, după cum s-a şi dovedit”.

”Vă solicit să vă respectaţi atribuţiile ca preşedinte al forului legislativ şi să nu amestecaţi campania politică internă, pentru realegerea ca preşedinte PNL cu obligaţiile care revin funcţiei publice pe care o deţineţi şi să respectaţi principiul colaborării loiale între instituţii şi să nu blocaţi sau tergiversaţi aprobarea proiectelor Guvernului PNL”, mai afirmă ea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.