Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, spune că în bilanţul Guvernului Dăncilă nu se vorbeşte nimic despre faptul că PSD-ALDE vor "să pună mâna pe justiţie" şi nici nu se arată cum "România a fost izolată pe plan internaţional" sau că se vrea naţionalizarea Pilonului II de pensii. Turcan spune că Executivul trebuie să spune ce a făcut pentru români, deoarece pentru Liviu Dragnea se ştie ce a făcut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În acest bilanţ nu se vorbeşte nimic despre cum PSD-ALDE vrea să pună mâna pe JUSTIŢIE. Nu se arată cum România a fost izolată pe plan internaţional. Nu se aminteşte cum tot încearcă PSD-ALDE să NAŢIONALIZEZE PILONUL II DE PENSII. Guvernul Dăncilă a uitat că doar anul acesta 80.000 de elevi au ieşit din sistemul educaţional fără o diplomă. A uitat să amintească despre creşterea preţurilor la alimente, utilităţi şi nu a spus nimic de creşterile record ale dobânzilor la credite. Nu a pomenit nimic nici despre îndatorarea statului de pe pieţele externe. PSD a promis 350 de km de autostrada până în 2020, însă a inaugurat doar 15 km în 2017 – adică 4,2% şi aceştia contractaţi de guvernările anterioare!”, a transmis Raluca Turcan printr-un comunicat de presă.

De asemena, Turcan afirmă că Guvernul trebuie să spună ce a făcut pentru români, că pentru liderul PSD, Liviu Dragnea, se ştie ce a făcut.

“Guvernul Dăncilă să spună ce a făcut pentru oamenii cinstiţi! Pentru Dragnea ştim ce a făcut: comisii şi comitete de anchetă prin Parlament, scandal şi circ în presă, OUG-uri şi proiecte de legi neconstituţionale sau care vin să slăbească justiţia din România. Guvernarea Dăncilă a devalizat bugetele primăriilor şi ale companiilor de stat profitabile. Acum vrea să-i ierte pe rău-platnici şi să dea un semnal: ”cine încalcă legea şi nu plăteşte la timp taxele – poate fi iertat/netaxat”, a mai adăugat aceasta.

Liderul PNL mai aminteşte că Guvernu a promis 8 spitale regionale şi unul metropolitan, iar astăzi “s-a făcut că a uitat de această promisiune” şi a promis 2.500 de creşe şi grădiniţe, care “au rămas doar pe hârtie”

Turcan se întreabă cum poate pri-ministru să facă un bilanţ al guvernării – dacă nu a făcut nimic în ultimele 6 luni decât să fie ”ne-conflictuală şi să execute ordinele date de cuplul condamnat penal Dragnea-Vâlcov?”.

Premierul Viorica Dăncilă şi-a prezentat luni bilanţul după şase luni de guvernare şi a susţinut că toate criticile referitoare la lipsa investiţiilor au fost nefondate, în contextul în care bugetul alocat acestora a crescut cu peste 50% în primul semestru, la 9,1 miliarde lei, faţă de primele şase luni ale anului trecut, iar avansul investiţiilor străine arată că investitorii nu se lasă impresionaţi de ştirile false şi alarmiste lansate de criticii Guvernului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.