Vicepremierul Raluca Turcan a solicitat tuturor primarilor aleşi să facă o evaluare responsabilă şi serioasă cu privire la asigurarea echipamentelor şi resurselor necesare desfăşurării în condiţii de siguranţă a procesului educaţional, în contextul în care Guvernul a alocat 175 de milioane euro din fonduri europene pentru achiziţia de tablete, dezinfectanţi, măşti şi containere ecologice acolo unde nu există apă curentă sau toalete în şcoli.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Solicit tuturor primarilor aleşi să facă o evaluare responsabilă şi serioasă legată de asigurarea echipamentelor şi resurselor necesare desfăşurării procesului educaţional în condiţii de siguranţă. Investiţiile în infrastructura educaţională sunt prioritare în toate comunităţile. Guvernul a alocat 175 de milioane de euro din fonduri europene pentru achiziţia de tablete, dezinfectanţi, măşti şi chiar containere ecologice acolo unde nu există apă curentă sau toalete în şcoli. Este un buget consistent, care poate acoperi o mare parte dintre nevoile actuale ale şcolilor şi poate asigura condiţii bune pentru copii”, a scris Raluca Turcan joi pe Facebook.

Ea a precizat că „educaţia nu are culoare politică”.

„Îi îndemn pe toţi primarii aleşi să se asigure că, în comunitatea lor, cerinţele unei educaţii în siguranţă sunt îndeplinite. Ministerul Fondurilor Europene va deconta sumele cheltuite în acest scop”, a concluzionat Turcan. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.