Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a criticat miercuri, pe Facebook, respingerea de către Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a cererii de urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu, spunând că votul din comisie reprezintă o nouă dovadă a poziţionării PSD-ALDE împotriva actului de Justiţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În Comisia juridică, pe cazul Bejinariu, actuala majoritate parlamentară a votat pentru blocarea anchetei penale. Culmea, este aceeaşi majoritate care declarativ revendică ridicarea MCV. Or, toate rapoartele Comisiei Europene au criticat exact acest lucru: blocarea în mod nejustificat a dosarelor de corupţie în Parlament. Această majoritate PSD-ALDE nu reuşeşte să înţeleagă faptul că toţi trebuie să fim egali în faţa Legii şi să nu mai avem cazuri de politicieni aşezaţi deasupra ei”, a scris Turcan pe Facebook.

Preşedintele interimar al PNL susţine că nimic nu îl împiedică pe Eugen Bejinariu să le solicite colegilor să voteze favorabil continuării anchetei, tocmai pentru ca un judecător să se poată pronunţa asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei sale.

”Nu este rolul Parlamentului să stabilească vinovăţii, dar e rolul acestui for să permită acest parcurs. PNL, ca de fiecare dată, a votat transparent şi favorabil solicitarea privind continuarea anchetei, conform deciziei asumate în ultimii ani de zile. La fel vom vota şi în plenul Camerei Deputaţilor. Solicităm majorităţii parlamentare să adopte aceeaşi conduită, pentru că este singura corectă”, a mai precizat Raluca Turcan.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, cererea de urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu, amânată la finalul legislaturii trecute. În legislatura trecută, Comisia juridică dăduse un vot favorabil urmăririi penale a lui Bejinariu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.