Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că liberalii solicită Guvernului Grindeanu să renunţe, până la sfârşitul săptămânii, la intenţia de plafonare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului, în caz contrar, PNL va analiza posibilitatea depunerii unei moţiuni simple împotriva ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Solicitarea pe care PNL o adresează Guvernului ca până la sfârşitul săptămânii să renunţe la intenţia de plafonare a indemnizaţiei pentru mame. Soluţia stimulativă pentru creşterea natalităţii în România este ca indemnizaţia să reprezinte 85% din veniturile salariale pe ultimele 12 luni. În caz contrar, PNL va analiza depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului Muncii”, a afirmat Raluca Turcan.

Liderul PNL a mai spus că Guvernul Grindeanu urmăreşte să se răzbune pe anumite categorii profesionale care i-au fost potrivnice.

„Abordarea pe care PSD o are, prin persoana ministrului Muncii, este una care te face să te gândeşti că deja Guvernul urmăreşte răzbunarea pe anumite categorii profesionale şi sociale care le-au fost potrivnice, pentru că vorbim despre categorii sociale care câştigă bine, care contribuie prin taxe şi impozite la bugetul statului, care consumă în România şi care, din nefericire, sunt lovite în fiecare zi de către actualul Guvern”, a conchis Raluca Turcan. 

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, săptămâna trecută, la Antena 3, că înclină spre varianta ca indemnizaţiile de creştere a copilului să nu fie plafonate la 10.000 de lei, însă decizia finală va fi luată după analiza de impact a acestei măsuri, analiză pe care o vor face Ministerul Muncii şi Ministerul de Finanţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.