Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a scris joi pe Facebook că decizia Curţii Constituţionale (CCR) referitoare la posibilitatea celor condamnaţi penal de a fi membri ai Guvernului confirmă întreaga jurisprudenţă a Curţii referitoare la integritatea funcţiei publice, dar atrage atenţia că în Parlament PSD şi ALDE continuă campania în favoarea corupţiei şi a condamnaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Decizia Curţii Constituţionale de astăzi confirmă întreaga sa jurisprudenţă referitoare la integritatea funcţiei publice. Ar fi fost catastrofal pentru România şi pentru credibilitatea CCR să fi fost negate deciziile anterioare, date în situaţii similare, iar condamnaţii să poată face parte din Guvern”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Ea a atras atenţia că partidele din coaliţia de guvernare continuă campania împotriva corupţiei şi a condamnaţilor şi spune că inclusiv parlamentarilor condamnaţi ar trebui să li se interzică să mai ocupe aceste demnităţi.

”A fost depăşit un hop, dar doar pentru moment, pentru că în Parlament PSD-ALDE continuă campania în favoarea corupţiei şi a condamnaţilor, prin modificarea legislaţiei penale. Aşteptăm, bineînţeles, considerente care vor însoţi această decizie. Chiar dacă mai târziu, e sănătos că s-a încheiat aşa această etapă. Din acest punct de vedere, cred că ar trebui avută în vedere această interdicţie şi pentru alte funcţii şi demnităţi publice, inclusiv pentru parlamentari”, a conchis Turcan.
 
Curtea Constituţională a respins, joi, ca inadmisibilă excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului la Legea 90, care împiedică persoanele condamnate să ocupe funcţii în Guvern, au declarat pentru News.ro surse din CCR. La ultimele termene nu s-a format o majoritate pentru admiterea sau respingerea sesizării, cauza fiind amânată de patru ori.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.