Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat, sâmbătă, că, dacă PSD va boicota votul de învestire de luni, atunci va da dovadă, din nou, de o crasă iresponsabilitate şi că este rupt de realitate. Turcan consideră că ”România nu îşi mai permite să stea la cheremul unui Parlament controlat de PSD”, fiind necesare alegerile anticipate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 


”România nu îşi mai permite să stea la cheremul unui Parlament controlat de PSD şi care acţionează împotriva intereselor cetăţenilor. Guvernul lucrează, Parlamentul blochează. Aceasta este singura preocupare a PSD să blocheze şi să anihileze realizările PNL, pentru că acestea sunt în contradicţie cu ce vor baronii roşii”, a spus, sâmbătă, Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

Turcan afirmă că ”românii sunt cei care pierd dacă menţinem perioada de incertitudine politică şi, de aceea, cât mai repede trebuie îndepliniţi toţi paşii procedurali pentru a ajunge la alegeri anticipate”.

Totuşi, Turcan crede că este posibil ca primii paşi pentru anticipate să nu poată fi realizaţi luni: ”Dacă PSD va boicota votul de învestire de luni atunci va da dovadă, din nou, de o crasă iresponsabilitate şi că este rupt de realitate”.

”Potrivit tuturor sondajelor de opinie, românii doresc alegeri parlamentare anticipate pentru că au înţeles că altfel sunt la cheremul majorităţii toxice parlamentare rezultată în 2016. Toată lumea îşi doreşte anticipate: românii, mediul economic, partenerii instituţionali, doar PSD NU. Inclusiv Agenţia de rating Moody’s spunea în urmă cu câteva zile că alegerile anticipate au un efect pozitiv pentru rating-ul de ţară. Vă întrebaţi CUM blochează PSD în Parlament tot ceea ce face PNL pentru ca România să revină pe drumul cel bun? De exemplu, PNL a îngheţat salariile demnitarilor pentru că a apreciat că acestea sunt suficient de mari, mai ales raportat la nivelul de trai din România. Numai că PSD, în Senat, a votat împotriva acestei măsuri. Pesediştii sunt interesaţi doar de buzunarul lor şi atât”, a mai spus Turcan.

Aceasta a mai afirmat că PSD ”continuă să îşi bată joc de Diaspora şi să se răzbune pentru faptul că mereu îi sancţionează la vot”.

”Prin OUG pentru organizarea alegerilor anticipate, PNL a crescut la 3 zile perioada de vot în afara ţării, exact ca la prezidenţiale şi a dublat numărul de parlamentari pentru Diaspora, ceea ce garantează o mai largă reprezentare a românilor din afară - dar PSD a votat, la Senat, împotriva Diasporei. Mai mult, după cum aţi văzut ieri, şi-a pus avocatul, pe nedrept numit Avocatul Poporului, să atace OUG la CCR. Tot ceea ce PNL rezolvă, PSD strică! De aceea avem nevoie de anticipate”, a conchis vicepremierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.