Curtea Constituţională a României a fost deturnată de la apărarea Constituţiei şi a fost transformată în avocatul intereselor coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, afirmă senatorul Raluca Turcan, referindu-se la decizia dată miercuri de CCR privind conflictul Guvern-Preşedinte legat de revocarea şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi. Turcan consideră că această decizie nu are la bază niciun argument juridic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„CCR a fost deturnată de la apărarea Constituţiei şi a fost transformată în avocatul intereselor private ale coaliţiei PSD-ALDE. Preşedintele reprezintă instituţia cea mai legitimă, cu atribuţii clare în Constituţie. Nimeni nu-l poate constrânge pe Preşedinte să semneze împotriva atribuţiilor constituţionale clare pe care le are. Nici măcar CCR, acum acaparată de politicul nociv care subordonează întreaga ţară. Decizia de azi nu are la bază niciun argument juridic. Nu există niciun articol în Constituţie care să impună preşedintelui obligativitatea de a da curs propunerii Ministrului Justiţiei de revocare a Procurorului şef al DNA. Din punct de vedere tehnic juridic, sesizarea era inadmisibilă”, a scris miercuri seară pe Facebook Raluca Turcan.

Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi, arată CCR în comunicatul de presă în care explică decizia prin care a admis sesizarea Guvernului privind un conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele Klaus Iohannis generat de refuzul şefului statului de revocare a şefei DNA. CCR spune că a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, ce va face în cazul în care Curtea Constituţională (CCR) decide că există un conflict Guvern-Preşedinte în privinţa revocării şefei DNA, el răspunzând că va aştepta motivaţia, o va citi şi va acţiona în consecinţă.

”Indiferent ce va decide Curtea, voi aştepta decizia, voi aştepta motivaţia, voi citi şi voi acţiona în consecinţă”, a afirmat Klaus Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.