Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a criticat, luni, anunţul făcut de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, de majorare a salariilor medicilor la 3.600 de euro, despre care a spus că este o ”aberaţie” şi că orice discuţie despre salarizarea din domeniul bugetar trebuie să înceapă cu o lege a salarizării unitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mi se pare o declaraţie total populistă, demagogică şi lipsită de orice fundamentare (…) Este o aberaţie la care nu ne aşteptam ca o asemenea majoritate solidă şi cu o situaţie preluată economic bunicică să ajungă să vorbească de austeritate în doar câteva luni pentru că nu vor avea cum s-o scoată la capăt. Poliţiştii sunt în stradă, vor termina poliţiştii şi vor ieşi alte categorii salariale pentru că au început cu picioarele tot acest mecanism al creşterii salariilor”, a declarat Raluca Turcan.

Ea a atras atenţia că măsurile populiste anunţate de actuala majoritate vor duce la măsuri de austeritate.

”În sectorul bugetar au făcut anapoda, populist şi iresponsabil unele majorări salariale. Noi nu spunem că nu era nevoie să se majoreze salariile în sectorul public, însă într-un cadru care să-ţi asigure echitate şi performanţă şi motivare pentru ca, în domeniile respective, să se lucreze din ce în ce mai bine şi mai implicat. Or, ce a obţinut PSD-ul în momentul de faţă? Ca o femeie de serviciu să câştige cât un profesor. Pur şi simplu au spulberat tot ceea ce înseamnă echitate şi echilibru în sistemul bugerat. În baza legii nu vor putea să asigure restabilirea echităţii decât dacă recurg la măsuri de austeritate”, a mai spus Raluca Turcan. 

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, duminică seară, într-o emisiune la Antena 3, că, potrivit proiectului legii salarizării unitare, în anul 2018, salariile medicilor vor ajunge până la 3.600 de euro pentru un medic de la ATI.

Olguţa Vasilescu a explicat că, potrivit viziunii de realizare a sistemului de salarizare gradual, până în anul 2020, în vârful piramidei se va afla preşedintele României.

”La ora actuala sunt câteva mii de bugetari care au salarii mai mari decât preşedintele României, ceea ce nu este în regulă”, a spus ea.

Ministrul Muncii a precizat că preşedintele va avea un salariu de 18.000 de lei, fiind urmat de preşedinţii Parlamentului, premierul, preşedintele ICCJ, preşedintele CCR, apoi de medici şi judecători.

Vasilescu a susţinut că pentru medici este o excepţie, astfel că salariile acestora vor creşte foarte mult chiar din anul 2018, ajungând la un nivel de 70% din nivelul salariilor medicilor în UE, astfel încât aceştia să nu mai plece din ţară.

Ea a spus că, din 2018, salariile medicilor vor ajunge până la 3.600 de euro, acest nivel fiind pentru un medic de urgenţă, un medic de la ATI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.