Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, că planul propus de ministrul Apărării privind achiziţia rachetelor Patriot va fi aprobat săptămâna viitoare ”într-o structură mai restrânsă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Domnia sa (ministrul Apărării - n.r.) are un plan, săptămâna viitoare îl vom aproba cumva într-o structură mai restrânsă. Şi da, e un angajament ferm pentru care am pus 2% în bugetul MApN, dar nu am pus 2% ca să îi avem acolo, ci ca să ne onorăm angajamentele pentru partenerii strategici, pentru NATO, de a face achiziţii de banii aceia pentru întărirea capacităţii de apărare a României şi, evident, a flancului estic al NATO. Da, banii vor fi cheltuiţi pe ceea ce dispune şi solicită MApN”, a declarat premierul Tudose, întrebat despre achiziţia rachetelor Patriot.

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, referitor la achiziţia rachetelor Patriot, că va exista un acord între Guvernul României şi cel al SUA, fiind necesar totodată să se adopte o lege specială în Parlament, urmând ca în luna noiembrie să se efectueze prima plată în contul acestei achiziţii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.