Premierul desemnat, Mihai Tudose, a declarat miercuri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, întrebat ce atribuţii va avea Marcel Ciolacu în Guvern, că social-democratul va fi „vicepremierul cu probleme speciale”, care se va ocupa de coordonarea interministerială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Una dintre disfuncţionalităţile din vechiul guvern pe care le-am sesizat şi eu, şi la care s-au sesizat foarte pregnant mai ales efectele, au fost anumite iniţiative sau puncte din programul de guvernare care necesitau o corelare interministerială. Este foarte greu ca un coleg de al nostru cu rang de ministru, secretar de stat sau consilier de stat la prim-ministru să coordoneze alţi doi, trei, patru miniştri şi atunci asta a fost soluţia, ca vicepremierul cu probleme speciale cumva să aibă în atribuţii această coordonare interministerială”, a afirmat Mihai Tudose.

Înfiinţarea unui post de vicepremier, fără portofoliu, este singura modificare de structură în noua fomulă guvernamentală, prin comparaţie cu cabinetul Grindeanu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.