Eurodeputatul social-democrat Mihai Tudose a declarat că partidele extremiste nu au crescut pe fondul unor disensiuni în trecut între PSD şi PNL, ci este un curent european al naţionalismului şi patriotismului „prost înţeles” şi a atitudinii că noi, românii suntem „şmecheri”. „Dacă eram foarte şmecheri, aveam o Românie fără 80 de miliarde investite”, a mai precizat Tudose. El a adăugat că presa, până de curând, a fost cea mai mare promotoare a acestor partide şi idei extremiste, pentru că a difuzat „imagini spectaculoase” cu unele scandaluri între oameni politici din aceste formaţiuni extremiste.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu din cauza noastră cresc partidele extremiste. Nu. Este un curent european. A venit naţionalismul acesta prost înţeles, patriotismului acesta prost înţeles. «Noi suntem foarte şmecheri». Dacă eram foarte şmecheri, aveam o Românie fără 80 de miliarde investite. Îmi asum, cu riscul de a vă supăra, cei mai mari promotori ai acestor partide şi idei, până de curând, a fost presa. Că se tăvăleau doi de la ei pe jos, erau imagini spectaculoase cu cei doi care se tăvăleau din motive numai de ei ştiute”, a afirmat Mihai Tudose, întrebat dacă din cauza comportamentului PSD şi PNL, - azi suntem duşmani, mâine suntem prieteni - ,cresc partidele extremiste, duminică la Antena 3 CNN.

Atenţionat de moderator că imaginile cu scandalurile despre care vorbeşte sunt imagini publice create de oameni care au voturi în spate, eurodeputatul PSD a răspuns: „Sunt imagini publice. Haideţi să vedem. Am înţeles. Până la urmă, 5-6% sunt nişte voturi, dar repet acel cordon sanitar de la Bruxelles. Nu există o naţiune perfectă. Toată lumea are nişte straturi şi mai întregi la minte şi mai puţin întregi la minte. E în regulă. Dacă unii se grupează într-o parte, chiar îi băgăm în seamă aşa la orice fac? Continuaţi şi asta avem. Asumaţi-vă. Jucaţi şi dumneavoastră în filmul acesta, nu numai noi. Nu, nu cenzuraţi. Alegeţi ce să daţi. Ba da. Haideţi”.

Chestionat ce să creadă oamenii care spun că PSD şi PNL atât s-au porcăit şi acum sunt împreună ca şi cum nu s-a întâmplat nimic, poate pentru interesul naţional, însă interesul naţional ar fi trebuit să existe în ultimi 34 de ani, Tudose a replicat cu o întrebare: „Şi, după logica dumneavoastră, faptul că nu s-au întâmplat acum 30 de ani, acum nu trebuie să se mai întâmple astăzi?”.

„Păi, tocmai asta aţi spus. Cum o vedeaţi făcută şi când? Înţeleg că  ce am făcut noi până acum n-a fost bine. Că ne-am porcăit, că ne-am bătut. Ok şi n-a fost bine. Trebuia să rămânem în paradigma aia? Faptul că am ieşit, nu e bine, nu? Am trecut peste ele şi încercăm să creem o nouă cale”, a completat Mihai Tudose.

Pe 15 marite, preşedinta PNL Sibiu Raluca Turcan a afirmat, la o întâlnire cu reprezentanţii Tineretului Naţional Lliberal (TNL), că extremismul este real şi este o problemă, iar creşterea acestuia în România a fost cauzată şi de perioada în care „PNL şi PSD se certau în spaţiul public, cu manipulări şi dezinformări”, plus nereuşita aderării complete a ţării noastre la spaţiul Schengen.

„Şi de unde a apărut extremismul? Poate că perioada în care PNL şi PSD se certau în spaţiul public, cu manipulări şi dezinformări, a reprezentat momentul în care extremismul a crescut, pentru că a scăzut încrederea în partidele concentrate pe rezultate şi pentru construire”, a afirmat Raluca Turcan, la întâlnirea cu reprezentanţii de la TNL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.