Premierul învestit, Mihai Tudose, a declarat joi, la Parlament, referitor la taxa de solidaritate, că în perioada imediat următoare Ministerul de Finanţe şi ANAF vor face o analiză pentru a stabili valoarea acestei taxe şi în ce condiţii va fi aplicată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este scrisă în programul de guvernare şi repet şi eu: în perioada următoare, într-o lună-două ministerul de Finanţe, ANAF va face analize, simulări pe baza la tot ceea ce înseamnă cifre pe care le avem de la statistică, despre dimensiunea acestei taxe, unde va fi aplicată şi în ce cuantum va fi aplicată. În programul de guvernare scrie foarte clar că va fi aplicată de la data de 1 ianuarie 2018 şi aşa vom face”, a afirmat Mihai Tudose, întrebat dacă ştia despre existenţa taxei de solidaritate.                       

Chestionat în continuare de ce este nevoie de acestă taxă, premierul a spus că pentru „solidaritate”.

„Aş răspunde simplu: pentru solidaritate. Fiindcă anumite cifre, azi când vorbim, ne spun că în anumite zone financiar fiscale existau anumite derapaje”, a completat prim-ministrul învestit. 

Noul program de guvernare menţionează o taxă nouă, de solidaritate, din 2018, însă nu prevede clar nici nivelul, nici scopul noii taxe şi nici cui i se va aplica.

"Vom introduce contribuţia de solidaritate începând cu 1 ianuarie 2018, dar şi o taxă suplimentară pe produsele al căror consum are un impact negativ major asupra sănătăţii populaţiei", arată programul de guvernare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.